Friday, 8 July 2011

MONEY, MONEY, MONEY....

Our life is all about money. Our cost of living semakin naik. Naik bukan sket, BYK GILERRRRR. Tapi gaji plak naik alahai CIPUTnya. Dah la tu, once a year plak tu .. huhuhu



So, ieja pikir2 macam mana la nak hidup senang? Ramai yg ckp kebahgiaan tak boleh di beli dgn WANG RINGGIT. Betul tp kurang tepat la. Org cakap ala ulat dalam batu pun bleh hidup. HAHAHAHA ... Memang lawak, ulat memang la .. klau manusia cube la duduk dlm batu .. rumah batu ieja tau la tak pe .. hehehe

Cube pikir ... Klau tak de duit, mcm mana nak bagi kehidupan yg selesa pd anak-anak, mak ayah & keluarga? Klau tak de duit, mcm mana nak bersedekah?

Bile pikir bab ni, mula la ieja berangan-angan .. hehehe .. tp ni la motivasi Ieja ye .. jom layannnnn.....

1) Holiday over the sea. Ieja tgk website Hanis jd sgtttt teruja.

Tokyo


Beijing


Switzerland & Germany


Australia


Hong Kong

2) Nak bwk mak ayah (apart of us) pergi haji …



3) Get ready insurans pendidikan anak … skang dah ade tp sket jer, target nak 300k ...
skang PTPTN pun dah tak de duit nak bg budak2 blaja … dah sumer peminjam tak reti nak bayar ... juz imagine future of our kids??

4) Rumah & kereta BESAR, bukan ieja yg BESAR ye .. hehehe .. Kire kalau family dtg or nak naik keta ramai2 pun tak pe. Best sgt!!!



5) Dan yg plg teruja as org pompuan nih, of course la anything related to fashion.. I luv handbags & shoes ... Again, tgk website Hanis membakar semangat ieja ... skang ni ngan keja mkn gaji jer, paling mahal pun ieja dpt beli handbag Coach ... pasni nak aim Gucci la ... hehehe .. klau dpt beli utk mak & mertua skali, lagi menarikssss ...



Back to the topic, sumer tahu yang 9/10 punca rezeki ialah dari perniagaan .. So bisnes ape yg ieja nak buat ek???

Ieja pernah pikir pasal bisnes2 lain tp perlukan modal yg besar + byk masa … kena sewa kedai, gaji pekerja & nak byr macam2 bil lg .. End up, tak tercapai hajat nak berbisnes .. hehe ..

Until ieja pakai Premium Beautiful ni & tgk kwn2 berjaya dlm bisnes ni, trus ieja tekad untuk rebut peluang ni. Mula2 takut jugak tp dengan bimbingan leaders dlm group Kak Ana, Alhamdullilah SANGAT memberansangkan.

So kesimpulannya, benda akan jd mudah bile betul caranya. Kalau ieja setakat buat bisnes ni part time, korang pun tentu boleh. Bayangkan, juz spend average 2 hrs per day and u will get min RM3k per month. For certain people tu gaji sbln tau. Kena plak keja 8 hrs per day ...

so MENARIK kan bisnes ni??

Another things that attract me into this business, is life changing process. Antaranya >>>

  • Penakut jadi Berani
  • Pemalu jadi Peramah
  • Demotivated jadi Full of motivation
  • Pasive to Active
  • Malas kepada Rajin

Bukan senang nak dapat ilmu ni dr pakar,tp under group Kak Ana all the knowledge and training is well provided. Sebabnya team ni mengamalkan konsep bisnes "TEAM WORK PROJECT!" So mari la kite rebut peluang ni sementara masih muda.

mobile: 016-3118602
email: shaliza_82@yahoo.com

p/s: Team Hanis Haizi di bawah payung CDM Kak Ana.
Mase ni ieja tak dapat join coz amik anak buah keluar wad :)

4 comments:

iejaaziz said...

Niat sy nak tlg mak ayah & adik2 .. :-)

Cik Seri Darling said...

insyaallah ieja, kita berusaha untuk ubah nasib kita, Tuhan mesti permudahkan jalan..

~miss tie~ said...

mcm mana bisnes ni?

iejaaziz said...

Miss tie, u drop a call @ email @ sms kat ija. Nanti i citer kat u cemana step dia ok tak ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...