Monday, 1 August 2011

Bazar Ramadhan

Hari ni dengan semangatnya nak membeli juadah berbuka kat area Permaisuri ni .. Yelah kan this year pose pertama kami di rumah baru .. last year masa pose ni tengah berperang chase lawyer setelkan hal rumah kami .. huhuhu .. Ingatkan beli rumah ni senang, rupanya makan setahun baru dpt rumah idaman kami ..

Bulan pose ni ieja habis kerja kul 5pm .. sgt la tak sabar kan nak balik kerja, dari kul 3pm dah start asyik tengok jam .. hehehe .. kebetulan En somi pun habis kerja kul 5pm ... so ngam2 ngan Fariz balik skolah kul 5.15pm ... sempat la kami amik die after balik keja ... seingat dulu masa sekolah kat Taman Selayang, blk skolah petang tu sempat lg tido sementara nak berbuka .. hehehe .. buruk tul perangai kan ..

So tadi after hantar fariz balik rumah kami keluar berdua .. baru la mcm pasangan bercinta kan .. auww!! sbenarnya malas nak bawak kereta .. hehehe ... dekat jer pun + jem nak mampos .. tu kuar berdua naik motor .. maka rempitlah kami ke bazar berdekatan.. dengan harapan cepat la setel membeli juadah berbuka .. ieja klau weekday ni memang tak masak .. tunggu weekend jer la .. tu pun klau En somi tak ajak keluar kan .. hehehe .. so bazar mana kami pergi td??

1st dekat Hajris Bistro .. sgt membosankan .. bleh kire dgn jari org yg berniaga .. memang tak de pilihan ... so kami merempit ke bazar ke-2 ..

Bazar dekat Tasik Permaisuri .. mak ai!!! jem melampau ... 1km dari bazar dah start keta tak bergerak .. hahaha.. nasib kami naik motor .. tp yang tak bestnya by the time kami sampai byk makanan yang dah habis .. padahal baru 630pm ... so ape nak makan ni??? .. huhuhu



So end up td berbuka tempat biasa @ known as my 2nd kitchen .. hahaha .. Restoran Hajris Bistro .. baru nak elak makan kat sini td .. huhu


So esok dah mcm malas dah nak ke bazar ramadhan .. tak de yang menarik lansung .. di kala ini, teringat bestnya bazar ramadhan kat Melawati .. menariksss sgtttt!!! byk sgt pilihan ... Pastu ieja dgr bazar ramadhan kat TTDI pun menariksss tp blum penah ke sana .. harap this year dpt la try makanan sana plak .. hehehe

So kepada semua, jgn lupe bace niat & selamat berpuasa :-)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...