Saturday, 6 August 2011

DALAM SEBULAN DAPAT NAIK PANGKAT

Agak-agak klau kerja makan gaji dapat tak kita naik pangkat dalam sebulan?

Gaji naik beribu-ribu dalam sebulan?


Based on my experience, memang mustahil .. Sebab tu ramai mengeluh gaji tak cukup .. tak happy keja .. TAPI ape tindakan kita?? Klau setakat mengeluh, kita tak kan berubah .. Ade yang kena buat overtime untuk dapatkan duit lebih tp dapat sket sgt .. tak berbaloi dengan tenaga yang di gunakan .. end up, tak cukup masa untuk keluarga ..

Ieja sendiri dah lalui perkara di atas tapi ieja tak nak lagi tengah bulan poket kering .. hutang kredit kad & lain2 keliling pinggang .. so ieja DECIDED to join my x-classmate masa kat MRSM Jasin, Seri Astura in this promising bisnes .. MUDAH & MASYUKKKK!!!! Thanks Seri & my leader Sha Khalid .. mereka dah berjaya mengubah ieja kepada yg lebih positif .. yang paling penting mereka bantu ieja untuk dapat INCOME BESAR .. hehehe

Susah ke nak buat bisnes ni?

Owhh, tidakkk!!!! Within a month ieja dapat naik pangkat from SM (Sales Manager) to SSM (Senior Sales Manager) .. bile naik pangkat confirm la income pun bertambah naik .. my top leader, Hanis Haizi said I will getting RM9,000 in this coming 12 Aug .. sangat la teruja beb!! Just another few days .. Dah terbayang nak buat belanja RAYA .. YEAHHHH!!!

Macam mana ieja buat???
  • Ieja memang dah bulat hati nak ubah hidup ieja
  • Juz follow leader (CDM Hanis Haizi & DDM Sha Khalid)
  • Jangan pedulikan kata2 negatif dari orang lain
Senang sangat since leader2 ieja dah ade cara, just tiru & duplicate .. Klau tak pasti ieja juz tanya pd mereka .. memang confirm mereka guide ieja tak kira waktu ..

Ieja juga di bantu oleh semua rakan-rakan kongsi (Seri, Syida, Tiqa & Kak Farah) tanpa jemu .. klau kat office, masing2 nak lepaskan diri sendiri .. memang dalam this bisnes, lain sgt .. semua sangat positif & very helpful .. tu yang SENANG buat bisnes ni :)

Yang buat ieja lagi bangga & berkobar2 untuk lebih maju in this bisnes, bile leader kite recognize pencapaian kita .. siap buat special entry untuk ieja .. Bangga kan? :-)

  • Thanks to mummy Hanis Haizi .. Byk bantu ieja in this bisnes + bg semangat serta tunjuk ajar utk berjaya dlm bisnes .. Biarpun beliau baru berusia 27 tahun tp sgt berpandangan jauh .. hasilnya, after 2 years in this bisnes, she is earning RM150,000 PER MONTH .. ni taraf gaji CEO kan? So berapa lama untuk kita mampu capai gaji sebegini??? Mustahil tak??? Tak mustahil klau kita buat bisnes ni .. sememang kita tahu 9/10 rezeki di dunia ialah berniaga .. So ieja sgt bertuah berada dalam group Hanis Haizi yang memang power & supportive ...

  • Thanks Syida atas entry ini .. sgt terharu .. Syida ni biarpun sibuk buat master, masih nak ambil peluang in this bisnes .. Last month, dalam die sibuk outstation + master, tp masih berjaya naik pangkat from SSM (Senior Sales Manager) to DSM (Diamond Sales Manager) .. Income DSM ni 5 angka ye kawan-kawan sekalian ..

Ketika entry di atas ni, ieja baru close sales 60,000PV but hari terakhir in July berjaya close another 20,000 PV .. So total in July ieja berjaya close 80,000 PV .. dengan ini CAR FUND ieja ON .. Yeah .. Ape tu car fund? tu la duit tabung kereta .. Min RM1,000 tau per month ... so ieja dah aim nak tukar kereta by end of this year .. tak mustahil dengan bisnes ni .. klau harap gaji, confirm tak mampu ..

So korang jangan la ragu-ragu lagi, jom join ieja in this bisnes & confirm ms RAYA dapat bonus RM4500 ... Klau kita nak berubah jgn bg alasan .. Klau hidup keliling hutang & gaji tak cukup jgn merungut coz itu pilihan anda sendiri .. Pada yang bagi alasan tu sangat rugi coz golongan ini akan sentisa hidup di kejar ketakutan sendiri sampai bila-bila pun (KEKAL) .. Pada yang berani, mereka akan kejar ketakutan itu dan atasi ketakutun itu (SEMENTARA) .. Fikir-fikirkanlah ...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...