Sunday, 25 September 2011

BE IN THE RIGHT GROUP!


MEMANG BOLEH!!!


SEMUA ORANG BOLEH!!!
Hi uolss ...

Pergh!! Setiap weekend di bulan Syawal nih penuh btul dengan undangan open house & this year special sket ngan jemputan kahwin kawan2 serta sepupu ieja .. hehee .. sebelum ni jarang ms raya org buat kenduri kawin, nampaknya semua tak sabar bekeluarga & amik berkat di bulan Syawal ini .. Alhamdulillah ..

Dalam sibuk beraya ni, ieja tak lupe pada bisnes .. hehe .. bukan susah pun sampai tak boleh beraya .. ieja juz share cara ieja buat side income dengan hanya pakai Premium Beautiful .. tak sangka kan, bukan setakat dapat mencantikkan bentuk badan, malah cantikkan poket kita .. hehe .. dulu nak beli Premium Beautiful terasa mahal .. tapi skang Premium Beautiful ni la generate side income untuk ieja hampir mencecah 5 angka .. menyesal tau ieja lambat bertindak ..

From my observation, ieja perasan yang ramai kaum wanita di luar sana memang minat berniaga .. tak kire la ade background bisnes atau tak .. Ada juga yang tanye ieja pasal bisnes ni dari golongan suri rumah .. biarpun husband masing2 gaji 5 angka besar tp masih ingin tahu cara generate side income hanya dari rumah .. ni blum masuk student2 ‘U’ yang tanya ieja bout bisnes .. kesimpulannya, semua pun boleh .. tak kira la pegawai bank, engineer, doctor, askar, kerani mahupun suri rumah ..

Bukan susah pun nak buat bisnes ni .. asalkan ade internet, semua boleh .. just follow the leader .. My team leader, Hanis Haizi, dulu hanya suri rumah tp after 2 tahun, sekarang ni income die RM180,000 .. tak masuk akal haper!! Hehe .. dulu ieja penah ckp mcm tu .. Tp bile dah nampak potensi bisnes ni, tu la hakikatnya ..


Ni combination income Hanis & husband, CDM Raz .. banyak giler kan??

Another sifoo in my bisnes, Sha Khalid, biarpun seorg engineer & hanya buat bisnes ni secara part time, mampu meraih income hampir RM30,000 after 8 bln .. Siap keluar kereta Mercedes after 6 bulan dalam bisnes ni .. best tau company bayar kereta mewah .. tak mau ke?


Best kan? dulu Sha ni pakai kereta Perodua Viva jer ..


Dan ieja sendiri dah merasa .. ni bonus bulan pertama ye .. macam tak percaya jer lg banyak dari bonus keja setahun .. ieja tak pandai pun buat bisnes tp ieja hanya follow ape yg leader2 ieja guide & ajar .. biarpun baru 2 bulan dlm bisnes ni, total bonus yang ieja dah dapat lebih RM11,000 .. syukur sangat2 ..




Bonus Hanis, Sha & ieja bukan yearly income ye uolss .. tp bonus bulanan yg terkini lagi hangat .. hehee .. Macam mana mereka & ieja buat?? Online lah .. kite gunakan sepenuhnya FB & Blog utk meluaskan empayar bisnes kita .. buat ape hanya melayari FB & Blog tp tak dapat ape2 .. bukan ke rugi .. setakat meleleh tgk Hanis shopping Channel sampai 2 – 3 bijik sebln, baik kita follow die buat duit dari bisnes ni ..

Lagipun, kite buat bisnes ni bukan hanya nak cari duit untuk shopping tau .. Macam ieja nak sgt bantu keluarga .. ieja anak sulung, masih ade 3 org adik yg masih belajar .. Anak ieja lagi, kena mula menyimpan tabung pendidikan untuk anak dari sekarangkan .. lgpun kalau kita banyak duit, maka banyaklah zakat kite bayar, makin majulah ekonomi org Islam .. Malah bleh membantu pada mereka yg kekurangan .. 



kite dilahirkan bukan untuk jadi orang yang gagal .. Allah dah beri potensi diri maka terpulanglah pada kita untuk menggunakanya .. Mereka yang berjaya bukan sebab hebat tapi cepat ambil peluang  & tak jemu berusaha .. bila kita jumpa sesuatu peluang baik, janganlah kite bertangguh atau abaikannya .. nanti diri kita juga yang kerugian …

Bayangkan kalau Ieja masa hendak bermula asyik fikir boleh ke, agak-agak Ieja bermula tak? Boleh ke aku buat? Boleh ke berani jumpa client? Boleh ke dapat clients? Boleh ker berjaya? Tanpa buat apa-apa, rasanya Ieja boleh dapat capai seperti sekarang?? 

Atau

Ieja letak alasan or kekurangan diri di depan .. Tak ada ramai kawan .. Husband tak bagi buat .. Dah la tak kurus tapi nak jual pula korset .. Tak ada lesen kereta .. Tak cukup modal .. Tunggu Ieja sampai bersedia .. Agak-agak bila bersedia? Sebenarnya dalam hidup kita tak pernah pun bersedia, contoh macam nak kahwin. Dah tahu 1 tahun awal pun ada jer yang baru setel sampai last minit .. Or dah kahwin tak ready lagi nak ada anak, tapi bila dah pregnant kita tetap je happy kan .. 

So sebenarnya kita sambil buat, sambil alami, sambil tu la kita belajar .. Takkan kita nak tunggu bila kita dh pencen kan .. Or bila dah lanjut usia? Masa tu mesti dah tak larat nak kejar impian .. Kudrat pun dah kurang masa tu .. Akhirnya, impian kita hanya jadi mimpi sahaja …

Atau

Bila kita dah jumpa peluang, kite cakap aku tak bolehala jadi macam Hanis or dia tu .. Biar aku buat cara aku sendiri  .. Sayang sangat kalau buat macam ni, sebab business kita konsepnya TIRU or DUPLICATE jer .. Contoh orang berjaya dah ada depan kita, hanya follow apa dia buat dalam nak capai kejayaan itu. Ieja sendiri pun amalkan cara ni, so jimat masa & boleh kurangkan risiko untuk gagal (kalau ikut resepi sendiri yang baru nak cuba-cuba tu) .. 

Mudahkan? 

So ape kata, ieja nak ajak anda semua kita bangkit bersama .. Sama-sama ambil peluang business ini .. Buat sama-sama .. Jangan putus asa dengan life kita sekarang .. Kita mampu mengubahnya .. Peluang pun masih terbuka … Jom kita berjaya bersama-sama .. 

JANGAN KITA MALAS, JANGAN KITA TUNGGU, JANGAN KITA LETAK SERIBU ALASAN .. Else, kita juga yang tak ke mana ..


Sesungguhnya Allah tak kan merubah keadaan sesuatu kaum sehingga mereka merubah keadaan yang ada pd diri mereka sendiri. 
- terjemahan surah Ar-Ra’ad dari ayat 11

 

Sama-sama kita usaha, inshaAllah.




012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...