Sunday, 6 November 2011

Senang ke nak jual Premium Beautiful ni?


Hi uolss,

Macam mana sambutan raya uolss? Ni ieja baru je selesai tlg mak mentua masak daging korban .. syiokk tau coz dah lama ieja tak masak .. hehe .. Slalu orang tanye ieja senang ke nak jual Premium Beautiful ni? Alhamdulillah, ni business yang paling mudah yang Ieja pernah buat setakat ni .. Ieja pernah buat bisnes lain macam jual insurance dan unit trust tapi this bisnes memang yang paling senang sekali nak buat .. dan yang paling penting paling masyuk!!!

Kenapa senang nak jual Premium Beautiful ?
    • Premium Beautiful dah lama dalam pasaran, lebih 20 tahun. Jadi ramai dah tahu benefits dan keberkesanannya. Testimonial pun banyak especially from our team & clients. Yang dok kondem tu kadang bukan sendiri yang pakai tapi dengar dari orang lain. If pakai size tak sesuai of course tak selesa, so belilah dengan trusted agent. Boleh contact ieja hehe. 



      • Premium Beautiful ada lifetime (service) warranty. Berbaloi sangat sebab kalau ada kerosakan boleh hantar servis. Then boleh pakai semula. Servis pun Free of charge.


      • Kebanyakan client yang approach Ieja for Premium Beautiful tak tanya banyak pun. Sebab mereka sendiri dah biasa baca, dengar or ada pengalaman pakai Premium Beautiful. Repeat client pun tinggi tau. Untung sangat. Makin lama jadi agent Premium Beautiful ni, makin ramai yang approach.

      • We work as a team .. Bukan jual sorang-sorang. Ieja dulu jual 11 sets Premium Beautiful in a month .. so now ieja bantu pulak rakan kongsi yang lain .. Itu juga dapat bantu group berkembang denga laju .. coz we need new biz partner to support high demand of Premium Beautiful ..



        Kesimpulannya, memang mudah sangat buat business ni. Walaupun orang cakap produk mahal or susah nak jual tapi based on actual result ada sahaja orang nak beli. Sales pun tak pernah jatuh dalam kumpulan ieja mahupun syarikat. Ada yang capai sales > 50 sets in 1 month!!!! Ieja sendiri in October 2011 sales Premium Beautiful sebanyak 72 sets .. Masa ni baru 3 bulan berbusiness. Kalau susah, ieja pun tak boleh nak capai coz ieja masih baru kan. 


        Cuba uolss lihat Google search (carian), berapa ramai yang google info Premium Beautiful? 44 juta carian in 0.07 second/saat. Ramai sangat! 


        RAHSIANYA?

        Semuanya Ieja gunakan kelebihan berbusiness di internet. Melalui internet lebih cepat dan tidak perlu keluar pun message atau iklan kita sampai kepada clients. Setiap hari ada orang tanya sama ada melalui FB, email, SMS, whatssap or even call.

        Sedikit maklumat tentang Premium Beautiful business yang Ieja boleh share. Untuk lebih details lagi senang jumpe kan. 

        • Satu produk utama sahaja, korset Premium Beautiful . Product tak banyak so lebih mudah untuk fokus pada Premium Beautiful .. Barulah kita jadi agent yang terlatih (expert) .. Mudah kan? Macam product lain sebagai sampingan kerana demand yang tinggi. Itu juga sumer pendapatan untuk kita. Ada juga product yang support pemakai Premium Beautiful, contohnya kalau orang yang pakai Premium Beautiful untuk pregnant, amalkan juga jamu Maharani.
        • Tak perlu jual banyak, min 3 sets seumur hidup or 8 sets sahaja ikut pilihan kita. Tak perlu simpan stok PB banyak2 di rumah. Kenapa ieja suggest 3 - 8 set? Tak logik pula dengar kan jual sedikit tapi boleh generate income ribuan ringgit .. Ini pun sebagai proses melatih kita dalam berniaga. Sambil kita belajar kita terus buat, terus juga dapat income. Jika business lain modal lebih besar & barang pun kena ambil banyak. Our business modal pendaftaran hanya RM50 sahaja. 
        • Tak melibatkan modal yang besar untuk sewa kedai, nak bayar gaji pekerja or nak sewa tapak .. Sewa tapak di downtown night market pun sebulan dalam RM500. Kita jual online, di rumah pun boleh. Balik kampung or pergi ke mana-mana business still ON. Jimat masa, duit & tenaga .. Sesuai sangat pada orang kita yang mostly tak ada modal besar untuk berniaga & takut ambil risiko. Nak dapat pulangan modal hanya ambil masa yang singkat .. Kalau 3 sets PB sebulan dah habis & dapat balik duit. After habis jual, kita bukan sahaja dapat modal malah untung runcit yang tinggi (dalam 20%). Macam sekarang dapat pula rebate. Duit extra tu. Itu Ieja boleh cerita in details kalau uolss berminat .. contact ieja ye .. Nanti konpius lak uolss .. hehe..

        Masih rasa business ni susah? Jika kita fikir susah, apa yang kita dapat hanyalah susah .. Based on pengalaman sendiri, masa nak mula memang takut tapi ieja kuatkan semangat dengan tengok contoh-contoh kejayaan dalam business ni. Kuatkan hati & nekad. 







        Cuba bayangkan macam mana nasib dan kewangan kita in the next 10 years from now? Berapa saving yang ada masa tu? Kalau hanya bekerja boleh tak kita buat  savings RM2 juta as duit pencen? Why RM2 juta as pencen, cuba refer keratan akhbar di bawah. Kena ingat nilai duit sekarang tak sama masa kita pencen, tu perlu lebih banyak.





        My experience savings susah nak bertambah tapi loan senang. Cuba kita tengok diri kita, pernah ke tak ada loan or komitmen tak bertambah?


        Anak-anak pun makin membesar. Bila makin besar ni keperluan / demand juga bertambah. Nak prepare duit untuk mereka belajar. Nowadays ada juga yang tak dapat biasiswa or pinjaman, jadi macam mana nak sambung study nanti? Or kadang dapat loan tapi hanya cukup untuk yuran, how rumah sewa, makan & expenses lain? 

        Kita pula kesihatan tak sentiasanya baik. Makin berusia berisiko tinggi untuk dapat penyakit. Masa tu bertambah tak expenses kita? Cuba fikir-fikirkan ...


        Faham ada yang cakap rezeki itu ada di mana-mana .. Memang betul .. Tapi, kita kenalah berusaha juga. Rezeki tak datang bergolek .. Usaha buat business / berniaga juga saranan Rasulullah SAW. 9/10 punca rezeki. Kalau buat both, business & kerja dapatlah 10/10 :) 

        Buat business yang halal & berbusiness dengan beretika. InsyaAllah berjaya. 




        For more info, do call me at :-



        012-497 2602

        or 


        shaliza_82@yahoo.com

        No comments:

        LinkWithin

        Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...