Wednesday, 21 December 2011

MY ACHIEVEMENT

Hi uolss,


Pejam celik, pejam celik dah hampir 5 bulan berlalu ieja dlm biznes ni .. Tak lama lagi 2012 datang plak .. Sekejap jer kan tahun ni berganti tahun .. Semakin bertambah usia kite juga .. hehe .. Next year umur ieja pun dah mula angka 3 .. hehe .. Tapi ape kesah kan ngan umur, yang penting kite happy ..


Yang sebenarnya, hari ni ieja nak share ngan uolss achievement ieja dlm biznes ni .. bukan tujuan untuk riak tapi untuk buktikan betapa biznes ni memang long term & menjamin mase depan .. 


Ieja sendiri rasa seperti dlm mimpi bile setiap bulan ade duit lebih masuk dlm akaun .. bukan sket, 4 - 5 angka which lagi banyak dari gaji tetap yg dah bekerja selama 7 tahun .. Slalu bile ieja share biznes opportunity pada kawan2 or sesiapapun, mereka akan cakap ko buat la dulu .. Hmmm .. sgt rugi tau .. coz sepatutnya kita amik peluang rezeki ni & buat bersama2 .. 


Kadang yg cakap macam tu memang dalam keadaan kesempitan wang .. Tapi cube menidakkan keperluan (denial stage) .. Dulu2, 10 tahun lepas biasanya kalau suami isteri bekerja mesti hidup mewah .. Pada masa tu jugak, jarang kite dengar org buat kerja part time or mencari side income .. Tapi skang kerana kenaikan taraf hidup yang tak setara dgn kenaikan gaji, memaksa kita semua mencari alternatif .. Tak percaya, cube baca ni (click here) .. 


Jadi cube kite buka minda & beri peluang pd diri sendiri mencapai something better for ourself & family .. Biznes ni sgt flexible, buat secara part time pun boleh .. Average time spend per day juz about 2 hours .. berbaloi tak klau spend 2 jam boleh dapat 4 - 5 angka?? Kite bekerja 8 - 10 jam dapat amount yang sama @ less pun tak pernah mengeluh kan ..


Ape yg ieja dah capai? Ni bukti hasil bimbingan dari leader2 ieja, Hanis Haizi & Sha Khalid .. Kalau ieja buat sorg tentu tak dapat merasa, terasa jer la kot .. hehe .. 


First Achivement



Dapat income yang jauh lg banyak dr gaji .. 
weeee!!! best sgt2


Bukan jer dpt income BESAR, dpt plak naik pangkat ...
Klau makan gaji mcm tak logik naik pangkat dlm ms sebulan kan ..

2nd Achievement


Dapat jam tangan .. 
simboliknya untuk pemenang jam tangan (worth > RM1k) ialah achieve RM100,000 sales in a month .. 
bunyi macam susah, tapi sbenarnya mudah .. 
Nak tau? contact ieja ;)



Ni la tulang belakang ieja dlm biznes, Hanis & Sha .. 
Husband sudah pasti, always support ieja dlm biznes ni
while leader2 ieja plak penggerak utama .. 
Mereka bukan jer curahkan ILMU,
malah setiap langkah ieja di ajar secara teliti ..
Hanya kerana nak pastikan ieja berjaya seperti mereka ..
Penting tu, coz sesat selangkah, ieja akan lari dr landasan yg betul ...
Antara azam 2012, ieja nak bantu plak rakan2 kongsi achieve yg sama :)

3rd Achievement


Bukan jer dapat jam tangan FREE
Dapat plak income yang lagi BESAR ..
Ni income ieja for 4th month ..
Lama ker utk capai semua ni??
Kita yang tentukan coz biznes kita t/jawab kita ..
Uolss juz bgtau nak brp income sebulan, ieja & leader2 lain 
akan tunjuk caranya .. best kan :)


Opss, bukan itu sahaja, dapat lak naik pangkat ..
Eh dalam 4 bulan dah leh sampai pangkat yang 
ke-3 tertinggi dlm biznes ni ..
Juz another 2 step before Crown Diamond Manager,
pangkat yang tertinggi .. 
bukan pangkat jer besar, INCOME pun makin BESAR .. hehe

4th Achievement


Wowww!!!! 
5 start trip to HOLLAND & BELGIUM ... its FREEEE!!!
Ni memang antara yang ieja looking forward ..
Melancong ke oversea .. 
Next FREE Trip to Vietnam plak tau .. Then next year London ..
Nak ikut?? Ieja ade caranya ..
Nampaknya setiap tahun 3x pergi melancong OVERSEA secara FREE ...
Juz bawak duit shopping .. 
gilerrr besttt!!


Biarpun baru 4 bulan, tak mustahil utk capai semua ni ..Orang yang berjaya, mesti ade caranya .. Mudah jer, juz ikut laluan Hanis & Sha, coz mereka dah lalui dulu & dah tahu cara utk berjaya .. Jangan kite ikut org yg gagal lak .. rugilah kite .. kita yg pilih nak untung or rugi ..

So uolss, jangan fikir panjang sgt .. coz klau fikir panjang sgt, mulalah syaitan dok hasut kite .. rezeki dari biznes sgtlah murah .. 9/10 dari punca rezeki kan??

Call ieja hari juga utk set appointment .. nanti bleh la ieja share tips & caranya ..

Let's be my next apprentice!! 

mobile: 012-4972602
email: shaliza_82@yahoo.com


4 comments:

Massita Ishak said...

congratzzz....wish u luck..

iejaaziz said...

Thanks massita :)

Anonymous said...

best nya...it's really worth....=)

shalizaaziz said...

U can do it also .. coz ieja pun start from zero .. tak tahu ape2 .. I can guide u too .. its never to late & better late than never :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...