Sunday, 4 December 2011

Cara Mudah Untuk Pakai Premium Beautiful

Hi uolss,

Siapa cakap cara pakai corset Premium Beautiful ni susah? Susah kalau tak kena caranya, yang senang pun boleh jadi susah kan. Jom tgk cara-caranya:


First step - Long Girdle (LG)



  • Lipat bahagian bawah LG dan bahagian pinggang LG seperti rajah di atas
  • Sarung macam kita memakai seluar biasa
  • Masukkan bahagian tangan seperti gambar di atas ke dalam bahagian punggung, tarik ke atas lebihan lemak supaya lebih kemas (betulkan kedudukan punggung)
  • Betulkan LG sehingga rasa selesa

>>untuk memudahkan memakai LG (Long Girdle) ini, buka kaki besar sedikit seperti kekuda. Then goyang sikit sambil pakai. Jangan gelak kalau pelik bunyinya. Mula-mula rasa sedikit ketat especially di pinggang or punggung. Tapi pastikan jangan ketat sampai sakit, tu tak betul. Kena tukar size yang sesuai. Selepas beberapa hari / minggu akan rasa lebih selesa & senang untuk pakai LG<<


2nd step - Long Bra (LB)



  • Tundukkan badan anda 90 darjah. Sarungkan bra macam biasa ke badan. Tarik payudara masuk ke dalam cup bra dan pastikan semua payudara dah di tarik masuk.
  • Pasang cangkuk di belakang mengikut kesesuaian anda (Ada 3 jalur cangkuk ikut size badan kita)
  • Tarik lagi sekali lebihan lemak payudara (bahagian tepi & belakang) ke dalam cup bra.
  • Adjust tali LB ikut keselesaan anda & pastikan jangan ketat (nanti sakit bahu).
  • Adjust kedudukan LB

>>jika tangan tak boleh sampai belakang & tidak ada siapa nak cangkukkan, boleh cuba dengan cara pakai apa-apa kain or kain batik dulu. Pakai seperti berkemban, kemudian cangkukkan LB di bahagian depan dahulu. Selepas itu, pusingkan bahagian cawan LB (cup LB) ke depan. Premium Beautiful terus ke kulit, LB tidak boleh pusing kerana fabrik Premium Beautiful melekat pada kulit badan<<


3rd step - Waist Nipper (WN)



  • Cangkuk waist nipper di depan & pastikan rama-rama di bahagian atas (bawah payudara).
  • Selepas pasang semua cangkuk, bahagian cangkuk patut di rusuk kiri  (left) badan atau check bahagian tali di belakang patut berada selari or di tengah tulang belakang. Tetulang WN juga perlu berada simetri dengan badan.
  • Betulkan kedudukan supaya selesa & kemas.
  • Tarik tali ke depan & cangkukkan. Pastikan selesa & jangan terlalu menjerut / ketat.


Harap info ni dapat membantu uolss pakai PB (Premium Beautiful) dengan lebih mudah. Klau nak lagi mudah, boleh contact ieja untuk latihan pratikal or demo ;p

mobile : 012-4972602
email   : shaliza_82@yahoo.com




1 comment:

LadyCaja said...

mohon share.. patut lah sy taknpk perubahahan,. rupe nye slh cara memakainya..

cara sy pakai macam sy pakai bra bese..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...