Friday, 10 February 2012

MY PERFUME COLLECTION ~

Hi uolss,

Hari ni ieja terasa nak share another hobi ieja .. which hobi yang agak baru nak aktif dalam 2 tahun lepas (2010) iaitu kumpul perfume .. ieja mula minat nak kumpul perfume (ade isi tau, tak nak botol kosong) ni sejak tgk sepupu hubby (kak linda) la .. penuh meja make up die dgn perfume .. tergoda makk .. 

So since nak kumpul kan, rasa sayang lak nak pakai sampai habis .. hehe .. so ieja set my own rule, pakai perfume juz half bottle only .. coz slalunya perfume ni berubah2 ikut season .. sayang kalau yg feveret dah pupus .. hehe

Ni antara faveret ieja, Lancome Summer .. kire sentimental value coz encik hubby kate die minat dengan bau ni .. ni perfume yang ieja pakai masa 1st time jumpe .. hehe .. skang puas cari perfume ni tapi dah tak jumpe .. so biarpun dah habis, ieja still simpan botol ni ..


After Lancome Summer di atas pupus, ieja beralih arah ke Armani Code .. Ni Armani Code botol ke-3 .. hehe .. sebelum minat mengumpul ni ade, after habis pakai, ieja buang botol nyer .. sayang kan .. huhu


After Armani Code tinggal half (erk, macam less than half jer), cari plak yang baru .. kali ni beralih kembali ke Lancome .. Since Lancome Summer dah pupus, ieja try plak Lancome Miracle .. encik hubby agak suke dgn bau ni .. Bau sweet2 gitu, not so strong .. Rasa slalu sgt gune sampai hilang wording kat botol .. hehe


Ni pun dah terlajak than half coz slalu sgt sembur kan .. hehe .. Next ieja terpaut lak dengan Dior Addict .. I'm really become addicted to perfume after this Dior .. berhantu gamaknye ;p


Next dalam masa sebulan sambar plak ni .. Mase ni beli kat Airport Kuching, Sarawak otw balik dari holiday with family .. Ni yg paling ieja suke .. Flora by Gucci .. bau sexy2 sket .. hehe


Next rembatan, opsss bukan rembatan tapi saya pau encik hubby plak .. masa ni die outstation ke Sarawak, ieja kena tinggal maka ieja request la perfume ini .. hehe .. die cakap ieja kalau nak yg mahal jer .. let me introduce to my Escada Incredible Me .. I luv this smell .. quite strong .. nampak kan calar pada botol? Ni la perfume yang ade dalam handbag ieja .. tu calar balar .. hehe


Last but not least, adik bongsu perfume ieja .. yang ni memang bau sgt santai .. sesuai la kalau nak pakai keluar santai2 .. yang ni encik hubby beli masa outstation jugak .. kali ni saya kena tinggal & die ke Korea .. Hasil kena tinggal ialah Elizabeth Arden Green Tea Camillia .. 




So what's next?

Tunggu ieja pegi Vietnam @ Holland nanti la baru tambah collection .. Uolss suka pakai perfume ape? Bleh gak suggest ieja try yang lain plak kan .. So far tak de lagi target for next perfume .. hehe

Adios ~


4 comments:

alinac lover said...

yong satu pon xde jenama di atas hehehehe

Ain @ Mama Ardini said...

cer try burberry london. eheh

Princess Feyqa said...

yg gucci tu best tak?
sejak jadi student u fiqa jrg beli perfume dah huhu

iejaaziz said...

Ain: harus ni try .. Ahad ni pakai ek, leh bau camne .. hehe
Feyqa: ieja dulu ms study pakai body shop jer .. hehe
Nurul Ain: bonus byk kan? meh kak ieja ajar beli 1 ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...