Thursday, 22 March 2012

DAY 1 : MY BIZNES TRIP TO VIETNAM WITH PREMIUM BEAUTIFUL

Hi uolss,

Alhamdulillah, semalam ieja & rakan2 kongsi dah selamat pergi & balik dari trip ke Ho Chi Minh City or formerly known as Saigon city .. Percutian yang ieja rasa paling best coz pergi beramai2 .. malah kami kat sana jadi bertambah rapat di antara satu sama lain .. then dapat ramai kawan baru .. Memang sangat2 seronok .. 

Buat pengetahuan uolss ni la trip pertama ieja bersama Premium Beautiful biznes .. Actually 2nd trip yg ieja qualify, which 1st trip to Holland yang akan pergi in April nanti .. Kira Vietnam ni langkah bendul .. hehe .. Bertambah tak sabar lak nak fly again with biz partners ..  In just 8 months buat biznes ni ieja dah dapat 2 FREE 5 star overseas trip .. Alhamdulillah .. best kan?

Group kami di bawah pimpinan Hanis Haizi merupakan batch yang pertama .. So first day (Ahad, 18 Mar 2012) seawal 6am kami dah bangun & bersiap ke KLIA .. excited gitu .. hehe .. Kami sampai KLIA dalam 9.30am .. biarpun flight kami kul 12 pm, kami sampai awal untuk register nama .. bayangkan group kami sahaja lebih 100 orang .. ramai kan .. 

 Muke happy sakan with leader ieja, Sha Khalid & biz partners yang lain termasuk la Yong ..

  Ieja & Yong with our mentor, Hanis Haizi .. 
ibu muda (baru 27 tahun) yg income bulanan 6 angka ..
amik aura nih .. hehe

Wee!!!


Okay, masa untuk boarding .. sempat lg snap pic masa ni .. kat KLIA pun dah seronok, blum lagi sampai Saigon .. teringat2 kenangan masa ni .. hehe

Wow!! Ieja next to millionaire Kak Ana & Hanis .. amik aura lagi ;)

  Ramai kan? sangat2 best!!
 
Perjalanan ke Saigon took less than 2 hours .. terasa skejap jer dah sampai coz dlm flight masing2 rancak berborak .. hehe .. mau tak, almost semua penumpang dlm flight tu are from our group, Green team .. 

 Saigon city!

 Tan Son Nhat International Airport, airport yang terbesar di Vietnam ni ..
kami selamat sampai pd jam 2.30pm (waktu Msia)

  Jom explore Vietnam ;) 

  Peserta AF musim baru .. hehe .. 
Sempat posing sementara tunggu bas ..

 Gambar solo lak ;p

Our first destination is Saigon Central Post Office .. Ape yang unik about this Post office? It was designed and constructed by the famous architect Gustave Eiffel, arkitek yang sama build Eiffel Tower di Paris .. hehe .. ieja belum pernah ke Paris, so dapat tengok hasil tangan beliau kat Saigon pun jadi la .. hehehe ..

 Dalam bas otw to the first destination ..

 Biarpun post office ni masih beroperasi mcm biasa, bleh je tourist masuk ramai2 ..
Kalau Pos Msia, mcm pelik lak nak posing2 nih .. hehe
 
Dalam Saigon Central Post Office

 Depan Saigon Central Post Office ..

Eh ade HSBC ATM dalam Saigon Central Post Office nih .. hehe

 
Ini gereja utama di Saigon city, Saigon Notre-Dame Basilica
.. susah gak nak sebut .. huhu ..
terletak just bersebelahan Saigon Central Post Office 
utk pengetahuan uolss, material untuk buat gereja ni all imported from French 

After habis lawatan di sini, kami terus ke Hotel Equatorial Ho Chi Minh City (HCMC) for check in .. 5 star hotel tu .. hehe 

Suasana di taman dorang .. ieja pun tak tahu ape namanya .. betul2 berada di tengah Saigon city

Suasana petang di Saigon city ..

 Sila fokus pada wayar2 yang berselirat tuh .. hehe

Sampai je hotel, ade yg sambut with welcome drink .. 
special kan .. hehe

 Proud to be in this team ;) 
Kerlass tau seminar buat kat oversea .. hehe


  Our room ;)



Kat Vietnam ni, pengangkutan utama is motor .. 
ni pemandangan from our room .. ade lebih 2 juta motor di Saigon city .. banyak gilerss kan .. tak de pun rempit2 nih

After rest dalam almost 3 jam, kami bersiap untuk dinner and shopping time!!!! hehe .. aktiviti wajib nih .. yang best ikut trip ni, kami tak perlu risau about food .. bile sampai jer restaurant, all dah terhidang .. yang penting halal la kan .. best kan .. Dinner malam pertama kami di Restaurant Saigon Seri Penang .. Lepas dinner kami terus ke Ben Thanh Night Market ..

 Muke kekenyangan .. hehe

 
Ni la halal restaurant tu .. juz walking distance from our hotel
Food sedap, restaurant pun bersih .. 
harga tak tau coz kami makan free .. hehe

 At the Ben Tanh Night Market ..

 Proses tawar menawar ;)

 Suasana di Ben Tanh Night Market ..

Tengah nak pilih kopi Vietnam .. 
memang sedap & lain dari kopi Msia 

After about 2 jam kat sini, kami bergerak ke Hard Rock Cafe (HRC) Ho Chi Minh city .. just about 15 min dari Ben Tanh Market ni .. Actually, yang ni memang tak de dalam itinerary but our tourist guide sangat2 baik hati untuk bawak kami ke sini .. So sempat la ieja & hubby menambah koleksi t-shirt HRC ni ..hehe


Overall first day memang sangat2 enjoy .. Another 3 more days to share ;) .. penuh dengan aktiviti yang best di samping kawan2 yang sporting ..  Stay tune for more pictures & entries for day 2 to day 4!!

Kalau nak follow ieja for next FOC trip tu Guangzhou, China in July 2012, call / text ieja NOW for date .. bleh ieja share caranya .. nothing impossible kalau kita ada cara yang betul .. ieja dulu pun bermula from zero .. uolss jangan risau kay ;)

mobile: 012-4972602
email: shaliza_82@yahoo.com

 


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...