Saturday, 24 March 2012

DAY 2 : MY BIZNES TRIP TO VIETNAM WITH PREMIUM BEAUTIFUL

Hi uolss,

Hari ni ieja nak sambung cerita trip ke Vietnam on Day 2 plak .. Ni summary aktiviti ieja for our Day 2 .. For Day 2 kaler tema group kami ialah biru .. sejuk mata memandang .. hehe
  • Breakfast di hotel
  • Lawatan ke Water Puppet Show
  • Lawatan ke War Museum
  • Lunch di hotel
  • Shopping di Ben Thanh Market & Saigon Square
  • Dinner di Shamsudin restaurant
  • Rest di hotel
  • Vietnam massage 

First destination ke Water Puppet theatre .. masa ni imagine macam wayang kulit tapi pelik lak ade elemen air .. so after dah tengok baru tau .. new experience ..



As usual, mesti ade sesi bergambar kan .. hehe .. 
utk gambar yang lebih jelas, kena tunggu gambar rasmi dr mummy Hanis .. yang ni hanya 2 out of 3 busses ;)

 Posing lagi di depan Water Pupet theatre :)

 Kaki siapakah ini???

 Posing lagi ;)


 Skuad Harimau Malaya mengaum di Vietnam .. hehe

Posing lagi ;) our team with mummy Hanis & Daddy Raz ..

 Nie la rupa Water Puppet Show .. memang best & sangat kreatif .. hinggakan ade yang kagum sampai ternganga mulut .. hehe .. siapakah gerangan orang itu?? biarlah rahsia ;p


Next destination to War Museum .. Rasanya bandar Saigon ni tak la besar sangat, dalam 10 min jer dari Water Puppet theatre tadi .. Muzium ni banyak mempamerkan yang berkenaan dengan perang against Amerika .. ngeri tau bile tengok actual gambar kesan dari perang tu .. kalau kat Msia confirm gambar2 macam tu tak bleh tunjuk pada public ..












 Bangga jadi rakyat Msia di perantauan .. ahaks!

Perghh!! gagah sungguh kami menahan berat jet nih ;)

After penat berjalan masa untuk lunch .. best giler trip ni, tak perlu fikir nak makan mana or makan apa .. bile cukup masa untuk makan, semua terhidang depan mata .. hehe .. ni la layanan 5 star .. so after lawatan ke muzium ni kami balik ke hotel untuk solat Zuhur & lunch .. laparrr!!

 Before turun lunch sempat lagi check FB & email .. hehe


 Geng lunch :)

Merangka masa depan .. eceh ;)

  Menu for our lunch .. sedapsss sangat .. sepanjang trip ni memang makan yang sedap2 + kerlassss .. syiokkk!! 

After lunch tibalah masa yang di nanti2 oleh kaum hawa .. shoppingggg time! hehe .. semalam ke Ben Thanh Night Market, kali ni kite ke Day Market plak which hanya buka waktu siang .. So masa ni lah kami tempah baju for Malam Gala Dinner for Day 3 .. memang hebat la dorang ni, tempah baju bleh dapat within 1 day .. Yang buat lagi kagum, bukan sket tau tempah baju ni .. group kami jer dah dalam 100++ orang .. hebat!!!

So ape yang ade kat Ben Thanh Market ni?? 
  • Segala jenis kain from sutera, yang penuh manik, chiffon, lace & many more .. 
  • barang2 souvenier seperti key chain, fridge magnet, bag & lain2
  • pakaian contoh baju kurung siap, t-shirt, blouse & macam2 lagi ..
  • cadar, sarung bantal & sarung kotak tisu yang bersulam
  • banyak lagi ...

 Ni la our tourist guide yang best .. 
left is Mr Kong from Saigon, right is Mr Sam Teo from KL .. 
dorang ni betul2 jaga kami sepanjang trip ni .. 
cakap je nak apa, sumer permintaan di layan .. hehe .. 5 star kan ;)

 Suasana di dalam Ben Thanh market .. syurga shooping ek .. hehe


 Tu tangan ieja sedang pilih kain ye .. hehe

 Cantik kan? Fokus pada kain ye ;p
Yang kabur tu memang cantikss uolss ..

 banyak tak? hehe


Gadis Saigon .. hehe ..

 Di depan Saigon Square .. muke puas bershopping!!
Seronok shopping dgn kawan2 yang sekepala ..
Sgt enjoyy!!!!


Iklan gigi ;p

After puas shopping, masa untuk dinner .. for Day 2 ni kami makan di restaurant Shamsudin plak .. biarpun jauh di perantauan, tetap dapat makan local food .. hehe 


 Lapar sangat sampai tak sempat snap pic before makan .. hehe .. ni jer yg sempat di rakam kan sebagai kenangan ;)

Nak tengok tak hasil shopping from Day 2?? hehe .. lenguh nak susun .. Biarpun just dalam 2 jam, hasil sangat mengkagumkan .. 


Setakat ini sahaja untuk Day 2 .. hehe .. Nanti kite sambung for Day 3 plak .. So uolss kalau nak join our next FOC trip, roger2 la ieja ye .. Just sekadar dengar pun tak pe ;)

Mobile: 012-4972602
Email: shaliza_82@yahoo.com


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...