Wednesday, 7 March 2012

JADUAL HARIAN KU ~ KERJA + BIZNES + FAMILY

Ramai yang tanya ieja macam mana bleh dapat income 5 angka per month tapi kerja sekejap sangat, average 2 jam sehari. Siap ade yang cakap buat biz ni mesti kena kerja kuat. hehe. Mesti uolss susah nak imagine kan. Actually, in this business we don't work hard but we work smart. 



Cuma ada certain masa yang busy sikit, tapi tak la setiap hari. Dont expect buat business ni hanya goyang kaki sahaja, kita bukan buat skim cepat kaya. Mana ade rezeki kalau hanya goyang kaki kan? Ieja pun tak percaya business yang macam tu. Apa-apa yang kita buat dalam dunia ini, mestilah rajin. Makin kita rajin, makin mudah menjemput rezeki. Based on my experience, business ni la paling mudah. All the way will be guided & teamwork project. Business mudah tapi ada peluang buat income BESAR. 

Anyway ini la jadual harian ieja (normally but not everyday ;p):

> 6.30 am - Bangun pagi & bersiap untuk ke office, including Fariz ready to school
> 8.00 am - Breakfast with hubby
> 9.00 am to 6.00 pm - Kerja hakiki (masih bekerja di salah sebuah foreign bank)
> 6.00 pm - Balik rumah & dinner with family
> 8.30 pm to 10.30 pm - Appointment with client or business partners. Max pun 2 jam, but normally less than that. Itu pun bukan setiap hari. 
> 11.00 pm - Update blog / check email or FB
>12.00 pm - Tidur!

Itu sahaja and bukan keluar setiap hari. Jadual ni pun bukan setiap hari yang sama sebab business ni flexible, kita yang uruskan. I still can have weekends. I still can have quality time with family. Kita semua ada 24 jam yang sama, yang membezakan cara kita maximise kan masa yang ada. Macam Professor Dr Muhaya pernah sebut, orang yang banyak rehat masa muda nanti masa tua sedikit masa untuk rehat. For me masa muda tak apa kurang rehat sebab masih kuat & sihat. 

We manage our own time, our own business. On average hanya perlu peruntukan dalam 6 to 10 jam seminggu. Sikit ke banyak? Compare to kerja hakiki min 40 jam seminggu. Itu belum masuk kena overtime or stay back. Biasa kan macam ni? 

Apa ieja buat ini pun untuk kesenangan di masa hadapan. Tak nak la hidup sama sahaja. Nak juga upgrade financial. Lagipun hanya perlu berkorban dalam 2-3 tahun sahaja, bukan lama pun. Dari kita kena kerja keras sampai pencen mahu 20-30 tahun. Sanggup?

Dalam business ni, makin banyak kita spend masa makin besarlah income kita. Makin rajin makin besar income. Best kan?


This business sesuai for all. Either part time or full time. From engineers, doctors, nurses, accountant, architect, bankers, housewife and even students. Pendek kata orang yang nak duit lebih, suka travel, nak buat simpanan yang banyak, to have money & financial freedom & for those yang nak retire young & rich!!

Do contact ieja to share more about this business :)

mobile: 012-4972602
email: shaliza_82@yahoo.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...