Thursday, 15 March 2012

WHY I DO THIS (PREMIUM BEAUTIFUL) BIZNES ?

1. Impressed after pakai Premium Beautiful nampak slim & kemas .. so tak perlu pakai baju kurung untuk selindung badan yg tak de pinggang .. tak perlu nak tunggu kurus baru boleh pakai baju yang ade cutting .. sesuai untuk org yg tak sabar mcm ieja .. hehe 


2. Duit gaji after tolak loan lain terasa ciput sangat .. sedih kerja penat2 tapi habis bayar hutang .. so ieja tak nak lagi rasa macam ni .. we should enjoy our life to the fullest!


3.  To provide the best for Fariz .. Macam sekarang kos pendidikan bukannya murah .. tuition pun dah almost RM200 per month .. tu blum masuk belanja lain2 kan contoh bas sekolah almost RM100 .. 

Then ieja juz imagine let say PTPTN dah tak de duit in the future, siapa nak tanggung Fariz belajar if he can't get scholarship? Even sekarang pun PTPTN slalunya hanya cover yuran belajar, no more duit poket .. 

Nak jadi macam Kak Ana (leader & mentor dlm biznes ni) mampu hantar all 4 anak2 dia ke sekolah private + ade education fund jutaan ringgit .. Kak Ana buat biz ni tak sampai 10 tahun pun, if keja makan gaji sampai pencen pun tak kan mampu menyimpan macam ni ..





4. Ieja giler shopping!!! Sejak ade loan rumah + kereta, rasa duit nak shopping memang lansung tak de .. uikss .. sedih tu .. perempuan mana leh tahan tau .. nak jugak sentiasa bergaya .. kena plak klau Sheseido habis, confirm few hundreds di perlukan .. huhu .. So Alhamdulillah, sejak buat biznes ni aktiviti faveret ni tak pernah miss setiap bulan .. ahaks!


5. Of course la nak ade jugak simpanan juta2 .. kalau kerja makan gaji memang mustahil .. huhu .. jangan kan kate juta, nak cecah RM10k pun sakit tau .. klau ade emergency jer korek ASB, camne nak penuh camtu .. Ieja kagum tengok Kak Ana, Hanis & leader2 lain yang muda2 lagi dah bergelar jutawan .. Let's make money work for us ;)


6. Tak lupa juga tanggung jawab pada family .. macam ieja anak sulung, adik ade 4 orang .. ade lagi yang masih belajar .. klau ieja tak bantu mereka siapa lagi kan .. kalau dulu adik minta duit, kadang tak mampu nak hulur .. sedih plak bile dengar adik cakap duit belajar tak ckup .. Plus, ieja nak sangat hantar mak ayah pergi Haji .. ieja tahu kami bukan orang senang, tak tahu bile mereka mampu untuk ke sana .. so biarlah ieja yang menyediakan untuk mereka .. bile bercakap bab family rasa sayu, coz ieja memang sayangkan family .. cuma tak nampak dari luaran .. bukan hanya family ieja, mak ayah mertua pun ieja syg .. opss, tak lupa juga niat untuk meringankan beban suami .. bile semua senang, family lebih bahagia ..



7. Nak rumah & kereta besar .. hehe .. klau nak rumah landed kat KL ni paling kurang dalam RM400k .. kalau gaji RM7k++ baru la mampu kan coz monthly dalam RM2500 .. klau buat biz, monthly income bleh dpt 5 angka .. hehe .. seronokssssss




 8. Time freedom ... dah ade duit, masa pun flexible, memang heaven lah kan .. suke2 hati bangun pagi lambat, boleh bfast dengan anak tanpa rasa rushing, pastu waktu orang kerja kita shopping .. waktu orang tengah bulan kering tunggu gaji, kita bleh plak holiday oversea dengan family .. contoh macam Hanis .. owhhh! Can't wait that moment ;) .. Barulah hidup rasa enjoyyy!!


9. Dapat kawan yang sekepala .. hehe .. coz bile kita ade matlamat yang sama, kite lebih bersatu hati .. kena plak minat pun sama, i.e. holidays, handbag, shopping .. lagi la best kan .. hehe ..


10. Dan yg paling ieja nakkkk sggttt is melancong ke oversea secara percuma .. sebelum buat biznes ni tengok Hanis & Sha Khalid ke Hong Kong ramai2, rasa jeles sgt .. hehe .. tu yang terus buat biznes .. Alhamdulillah Ahad ni ieja akan terbang ke Vietnam & next month ke Holland & Belgium .. kalau dulu ieja sibuk2 tengok Air Asia offer, skang tak lagi .. cukuplah 3x setahun melancong .. yang buat lagi best, 5-star trip plak tu .. Memang best!!! hehe





Enjoy kan? Let's be part of our team & enjoyyyyy .. Biznes yang simple & mudah tapi hasil yang kite dapat sangat meriah .. hehe .. Jom contact ieja & sambil minum2 nanti ieja share caranya .. tak perlu malu, tak perlu takut .. just dengar jer, bukan trus buat kan .. untuk buat biz xde paksaan tau ;)

mobile: 012-4972602
email  : shaliza_82@yahoo.com





2 comments:

cheq sue dieyha said...

su dengar penerangan dr kak za pn dah tau happy buat biz ni,tu bru dengar..klau join.fuhh..pengsan :D

shaliza aziz said...

Best kan dear :) next kita ke shanghai plak

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...