Wednesday, 4 April 2012

DAY 3 : MY BIZNES TRIP TO VIETNAM WITH PREMIUM BEAUTIFUL

Hi uolsss,


Entry yang lepas ieja ada citer pasal trip ke Vietnam kan. Apa kata kita flash back Day 1 dan Day 2 ieja di sana ;)



So, hari ni ieja nak sambung lak cerita trip Day 3 kami ke Saigon city .. hehe .. agak lama terperap cerita ni kerana kesibukan tugas .. Rasanya macam baru jer balik dari Vietnam nih .. Rasa seronok blum hilang sampai sekarang .. hehe ..

Ni summary untuk hari ke-3 kami di Saigon city ..
  • Breakfast di hotel
  • Lawatan ke Cuchi Tunnel
  • Lunch
  • Lawatan ke Reunification Palace
  • Malam Gala Dinner di hotel

Perjalanan dari hotel ke Cuchi Tunnel ade dalam 1 jam .. kira ni perjalanan yang paling jauh la .. hehe .. yang lain tu pusing2 masih dalam bandar Saigon ;)

Cuchi Tunnel ni di bina semasa Perang Vietnam dengan Amerika pada tahun 1968 .. Ni lah tempat persembunyian mereka .. biarpun dorang ni takde teknologi ketika itu tapi kerana semangat, mampu bina terowong sepanjang 250km .. hebat kan?





 Muka2 ceria ketika sampai di tapak Cuchi Tunnel ..



Tengah q-up untuk masuk ke kawasan Cuchi Tunnel .. 



Sempit kan? Ni la laluan masuk ke Cuchi Tunnel .. 


 Yang kanan tu patung, yang kiri tu manusia ye .. hehe


 Aummm!!!


 Ni bukan busut tau, tapi ni la lubang udara untuk Cuchi Tunnel ..
Bayangkan kalau terowong ni tak lubang udara, mau sesak nafas ..
Sengaja askar Vietnam buat macam busut untuk kelirukan musuh ..
bijak kan :)

  Gambaran suasana di dalam terowong ..


 Ni plak masa kami dalam terowong ..
Actually terowong ni dah di besarkan sket ..
Sempit kan?




 First time menembak with real senapang .. ni AK-47 tau .. hehe 


 Group photo bersama geng bas A2 .. semua best & sporting!!


Me & Ieza .. Ieza ni kakak ipar office mate ieja dulu ..
hehe .. kecik jer dunia ni ..
Peace!!

Dah puas berjalan dalam hutan di Cuchi Tunnel, masa untuk ke destinasi seterusnya .. our next destination is berhenti solat & makan .. hehe .. 

 Otw nampak plak bank ni trus teringat kerja .. huhu 




Semoga isteri kami di murahkan rezeki & di berkati Allah .. Aminn!! ;)

Ketika di depan masjid .. 

 After lunch .. muke kekenyangan .. hehe

Next we move to Reunification Palace .. Istana mereka lain dari istana kita .. hehe .. Macam pejabat kerajaan pun ade ..


Tak sah kalau tak de aksi gedikss .. hehe 


Group photo again .. Geng bas A1 & A2 .. Geng bas A3 ketika ini blum tiba ..
3 buah bas penuh under group CDM Hanis Haizi .. ramai kan?
Ieja bangga be part of this group ..


 Our official dedicated photographer .. 

Opss .. belum tamat hari ke-3 .. tunggu for next update ..

2 comments:

fetty aura said...

kak!! xde maknenye nmpk hsbc ingt keje..xnak balik keje adela..hehe

shaliza aziz said...

jom fetty Shianghai pulak :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...