Tuesday, 1 May 2012

HOLLAND & BELGIUM TRIP 2012 | LAST DAY IN AMSTERDAM

Hi uolss,

Bestnyer hari ni cuti .. Rasa macam esok Ahad jer .. hehe .. Bleh tak nak bagi alasan kat boss esok yang ieja tak datang kerja coz ingatkan Ahad? Haha ..

Okey sementara belum mengantok nih, jom kite sambung cerita hari terakhir di Amsterdam .. huhu .. sedih coz rasa sekejap jer masa berlalu .. sedar2 dah nak balik Msia kan ..

Hari terakhir kami bermula dengan lawatan ke kilang membuat keju & terompah kayu .. Kawasan ni angin kuat, membuatkan lagi terasa sejuk .. memang menggigil jugak la .. hehe















Next kami ke perkampungan nelayan, Volendam .. Sebelum sampai terbayang macam kampung nelayan kat Melaka or Kuantan .. tapi rupanya jauh berbeza .. Bandar yang kecil tapi sangat cantik & bersih .. 

Our tourist guide cakap kat sini la tempat yang murah kalau nak beli souvenir .. Since last day here, skali shopping souvenir pun habis EUR200 .. more than RM800 tuh .. tu la beza bile mata wang mereka lebih besar dari kita .. Nasib balik Msia, bonus biznes masuk .. hehe .. 

Opss forgot to mentioned about our lunch at Spender restaurant.. sangat sedap .. rupanya restoran ni yang terbaik di sini .. Terbaekk!!












After lunch & shopping we back to hotel untuk bersiap for our dinner .. Malam gala dinner harus meletopss, maka dah bawak siap2 dress faveret Rizman Ruzaini ke kota Amsterdam nih .. tu yang luggage berat .. hahaha .. Our dinner here EUR70 per person, bile convert to RM, mak aihhh .. almost RM300 seorang .. sangat2 beruntung dpt join trip ni .. semua 5 star .. kerlass jah!









After dinner sesi bergambar lah kan .. pastu balik bilik masa untuk packing .. hehe .. masa ni nerves sangat2 .. takut tak muat barang2 & terlebih berat .. ingatkan pergi Holland kurang la shopping, rupanya tidak jugak .. haha ..  but at last we manage to sumbat all in ..





Esoknya, awal pagi lg dah bersiap .. masa untuk pulang ke tanah air tercinta .. ahakss .. Berakhirlah perjalanan kami ke Holland & Amsterdam .. semua kenangan sangat indah .. Rasa bersyukur sangat coz berpeluang join trip ni bersama rakan2 yg hebat2 belaka ..






If uolss berminat nak join our free trip, juz text ieja and let's meet up .. nanti kite chit chat further details camne uolss nak capai macam ni ..

Mobile: 012-4972602 / 016-3118602
Email: shaliza_82@yahoo.com


p/s: dah habis karang entry baru perasan, Day 3 at Holland blum buat .. hehe .. kire cerita ni langkah bendul la .. ieja citer next time ya ..


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...