Tuesday, 17 July 2012

FREE TRIP TO GUANGZHOU ~ DAY 1

Hi uolss,


Alhamdulillah, ieja & team GLG lain dah selamat pergi ke Guangzhou & balik ke Malaysia .. Maybe kat sana panas sangat, since malam tadi ieja down with fever .. Ni baru berkesempatan nak update about our free trip to Guanzghou ..


Our flight aritu jam 9am, jadi 7am kami dah berkumpul di KLIA .. Kali ni bag masing2 lebih besar .. hehe .. 



 As usual, baru kat KLIA dah berposing sakan ;)

 Bersama Syikin, Yong & Sayang Suria .. 

 Anak2 rimau .. Aumm!!

Para suami yang sangat2 sporting .. hehe




Perjalanan kami ke Guangzhou mengambil masa 4 jam .. since bangun awal kan, dalam flight sumer tido dengan nyenyak .. Bila sampai je di Guangzhou, terus semua rasa excited .. Yelah, mostly ni first time ke Guangzhou, haruslah excited lebih sket ;)




Besar kan bag? Pergi juz quarter full, balik 100% penuh .. hehe


Our first destination is Leather Market .. Di Guangzhou satu gedung jual same item, so kalau jual leather, memang just leather jer yang ada .. So bleh tahan gak nak berjalan banyak2 gedung .. hehe






Dah penat berjalan, tiba masa dinner plak .. Untuk first day dinner kami di Xinyue Muslim Restaurant .. Dinner kami awal, coz malam nak kejar shopping kat tempat lain pulak .. Di Guangzhou ni tak perlu risau makanan halal .. Memang banyak sangat, ade Chinese Muslim food or makanan arab .. Macam kami trip company, lagi la kan .. semua dah tersedia ;)





Jakuns tengok terung & cili dorang besar gilerss!! 






After dinner kami terus zass ke Shangxiaju Pedestrian Street .. Sampai je sini, ieja jadi jakuns lagi .. hehe .. kedai2 di sini penuh dengan lampu2 .. memang cantik & berwarna-warni ..




Pose wajib, lompat bintang .. hehe



 Beli ceri pun kami nak tawar .. hehe

After puas berjalan seharian, tibalah masa untuk check in .. haha .. dah malam baru nak check in kan .. Alhamdulillah, bilik kami sangat selesa .. Kami menginap di Rosedale Hotel .. Yang penting free ;)


Ieja rasa cukup untuk hari ini .. Nanti ieja share lagi tempat-tempat menarik di Guangzhou ni .. Jauh berjalan, luas pengalaman .. 

Pada yang nak join free trip kami, masih belum terlewat .. Jom kita ke Paris & London pula ;)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...