Thursday, 5 July 2012

PREMIUM BEAUTIFUL ~ ABOUT MY BIZNES PARTNERS

Hi uolss,


Dah lama ieja nak share about this entry, tapi tak berkesempatan .. Hari ni ieja nak share rasa kagum & bangga dengan rakan kongsi ieja, Norain Mohd Nizar & Nur Faliha Mohd Nizar .. Eh nama ayah sama? Yup! Ni pasangan adik beradik :)


Ape yang buat ieja bangga dengan mereka?


Both tengah pregnant tapi semangat biznes sangat berkobar-kobar .. Due date bersalin both in this July :) Tapi biznes masih rancak .. Hebat!! Semoga urusan mereka di permudahkan-Nya


Macam mana ieja kenal both of them?


Ain ni dulu kawan sekolah ieja masa MRSM Jasin .. tapi kami tak pernah bercakap zaman sekolah .. kelas lain2 la kan .. Alhamdulillah, dari FB jumpe balik & terus buat biznes bersama .. Biarpun kerja sebagai engineer di sykt yang besar & gaji pun besar, tetap ambil peluang buat biznes ni .. Jauh dengan ieja tapi tiada halangan pun .. Skang income Ain dari biznes ni dah hampir 5 angka .. banyak kan .. belum masuk gaji tetap tuh ;)




Ain yang di tengah tu ye .. Skang menunggu hari je .. Biarpun dah tak larat nak keluar rumah kan, tapi Ain cakap ramai jer tanye pasal Premium Beautiful & biznes dengan dia .. mudah kan ..  biznes from home :)


Si adik, Faliha pulak pada mulanya hanya teman Ain jumpa ieja .. Masa tu Ain baru nak dengar macam mana ieja buat biznes ni .. Pastu terus dia tanya Ain about biznes ni .. Faliha cakap "Kalau along gaji besar pun nak buat biznes ni, dia jatuh tahap wajib" hehe .. ingat lagi kata2 Faliha masa tu .. Faliha ni pun buat biznes ni secara part time .. Bekerja di sykt yang besar di Damansara .. Tapi tak anggap keselesaan skang cukup selesa selamanya ;)






Last week masa ieja chat dengan Faliha, dia cakap hari2 bisik pada baby dalam kandungan "Be strong ye .. mama nak buat biznes bukan main2, tapi untuk masa depan baby jugak" .. owhhhh .. masa ni ieja rasa nak menitik air mata .. Sebab tu ieja bangga dengan kecekalan both of them .. 


Leader ieja pernah cakap, orang yang cakap duit tak penting tu ialah orang yang pentingkan diri sendiri .. 


Kenapa?


Kita mungkin rasa gaji dah cukup untuk kita, tapi macam mana masa depan anak2 kita? Macam mana dengan emak ayah kita? Berapa yang kita hulur pada mereka & cukupkah? Macam mana family kita yang lain? Masih adakah yang susah & perlukan bantuan?


Contoh macam Ain & Faliha, mereka buat biznes ni untuk masa depan anak2, nak senangkan mak ayah & nak FREEDOM of TIME & MONEY.. 


Ieja yakin dengan usaha yang konsisten, impian mereka akan tercapai .. Antara yang best about biznes ni, kita bukan nak kayakan diri sendiri sahaja .. kita juga membantu family & kawan2 capai yang sama ;)





Let's join our beautiful journey now under Green Leaders Group!! 
012-4972602
016-3118602

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...