CHASE YOUR DREAMS ~ MOVE ON UP!!

Wednesday, 26 September 2012


Pagi tadi hubby masuk kerja lambat sket .. Coz semalam balik dari outstation pun lewat due to flight delayed .. So sempat la kami breakfast di luar bersama .. 

As usual, we decide to have breakfast at our favorite mamak, Restoran Hajris Bistro or known as RHB .. quite famous kalau kat area Bandar Sri Permaisuri ni .. Kira dapur kedua ieja ;)




*Pic from pakcik google ni sebelum renovate. Skang lagi cantik ;)


So masa sampai kat mamak tu, terserempak dengan jiran + our senior (ieja-senior mrsm / hubby-senior uni ~ what a small world) ..

Ieja: Eh, abang tak kerja ke arini?
Abang H: Abang nak jadi suri rumah tangga macam ieja .. LOL!

Pandai berlawak kan ;p Hubby pun tersengih tadi ..

But actually abang ni tengah MC .. rupanya dia baru je kena strok masa marathon baru2 ni .. hubby bgtau ieja yang abang ni aktif bersukan dari zaman uni sampai skang .. Abang ni bertuah, coz masa kejadian ade pasukan paramedik & syukur tiada apa2 yang serius .. 





Bila teringat kes ni, teringat kes seorang rakan .. Pun sama, quite aktif bersukan, suddenly kena strok masa lepak minum dengan kawan2 .. Yang sedihnya, kejadian ni memberi kesan kepada otaknya & kini keadaan rakan ni sangat berlainan .. kalau di ingat jadi sebak (coz dia dulu slalu bantu hubby .. huhu)

Tapi kita as manusia biasa memang tak boleh melawan takdir .. Apa yang terjadi ada hikmah dari -Nya .. As manusia kita tak tahu apa akan jadi pada kita & bila nak berlaku ..




So sementara kita masih ade kesempatan, just proceed dengan apa yang kita nak buat .. Ieja pegang kata2 ni 






Hidup hanya sekali .. Jadi buatlah sehabis baik .. Kadang kita cakap, "nanti dulu" , "tunggu dulu" .. Tahukah kita bila hayat kita berakhir? Tahukah kita ape akan jadi nanti? Ieja rasa rakan yang ieja maksudkan tadi, pun tak tahu yang dia akan kena stroke di usia muda & jadi begini ..

Ieja agree with kata-kata biz partner + kawan mrsm ieja dulu, Ain .. 

Kalau bukan sekarang, bila lagi? 






What ever you wanna achieve, let's do it NOW!!




Post Comment
PREMIUM BEAUTIFUL by BAIM YUSOFF said...

Takutnyer kak ija...baim pn aktif sukan gak...minta simpang ler ya kn..

shalizaaziz said...

kita hanya merancang, selebihnya pd Allah .. cepat2 kita buat back up utk isteri & anak2 ye

Auto Post Signature

Auto Post  Signature