Thursday, 25 October 2012

Apa yang Fariz Eskandar suka buat di rumah


Hari ni ieja nak share la apa yang Fariz suka buat .. Since after being full time mumprenuer ni, selalunya jadual biznes ieja bermula by lunch or after lunch .. Kadang memang full day work from home .. So memang banyak masa kat rumah compare bekerja dulu .. Dari sini baru ieja perasan apa yang dia selalu buat di rumah .. 

1. Bersiap ke sekolah sambil tengok TV .. 
Sebelum ni Fariz selalunya akan call hubby untuk minta kebenaran tengok TV .. Since ieja ade di rumah, skang dia tanye ieja je la .. Hubby pernah test cakap tak boleh, balik tu hubby check memang siaran TV tak berubah .. Bagus anak mama (kalau tak bagus anak abah ;p) .. Pastu bila kawan datang rumah, masa tu baru la dia menggelabah bersiap .. End up kawan tunggu dia .. Pernah sekali tertinggal bas, pastu bibik hantar ke sekolah naik basikal .. haha .. Macam mana la rupanya kan ..





2. Mandi lama & berkaraoke .. 
Ntah dia ikut siapa coz ieja & hubby memang jenis mandi cepat & senyap .. Jimat masa .. haha .. Tapi Fariz mandi lama + bising .. Kadang tak tahu dia nyanyi lagu apa, rasanya main hentam kot .. boleh tergelak kalau dengar Fariz nyanyi .. 


3. Gym + swimming + futsal .. 
Kalau tak sekolah, selalunya Fariz akan pergi gym + swimming + futsal .. Back to back tu .. Kira macam marathon .. Ieja dengar pun penat .. Yang buat ieja kagum, dia exercise bersungguh-sungguh, since ramai cakap dia dah gemuk .. hehe .. Comel jer kalau dia berlari atas treadmill tu .. Kita dulu darjah 3 tak tahu ape tu gym kot .. Yang best tinggal di condo, semua facility lengkap .. Tak la Ieja & hubby risau Fariz merayap ke tempat lain ;)


*Pic last year masa belajar swimming .. After 4-mths dah pandai pun .. Pandainyer Fariz!! Mama pun tak pandai swimming .. haha


4. Tidur petang yang sangat sekejap ..
Pernah ieja tidur petang sekali dengan Fariz, tapi selalunya dia bangun dulu .. Actually nak suruh dia tidur petang pun bukan senang .. kena paksa baru la tidur .. Fariz ni dari baby memang tak suka tidur & aktif sepanjang masa .. Nasib la skang dah besar .. Kalau tak memang penatttt nak jaga .. Skang sangat senang plak .. Fariz memang tak banyak songeh .. Tu yang mama & abah bertambah sayang pada Fariz .. 



Fariz masa umur 5 tahun .. Masa ni Fariz suka style rambut pacak ;)



The latest with us .. Hmmm, macam lain sket kan .. 



Bila dapat tengok anak membesar di depan mata camni, memang rasa seronok .. patut la zaman skang ramai ibu-ibu aim nak jadi housewife kan .. Memang heaven lah .. 

So anak-anak uols suka buat apa pulak? Cer share dengan  ieja pulak .. Ada special gift untuk cerita yang paling menarik .. Tungguuuuu!!!!


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...