Exclusive Business Meeting di GLAM

Monday, 22 October 2012


Alhamdulillah, semalam selesai our EBM (Exclusive Business Meeting) di GLAM .. EBM ni khas untuk bantu new biz partners untuk lebih jelas dengan hala tuju dalam biznes .. Yang dah senior pun ini la masa untuk belajar cara nak guide their own biz partners .. Proses belajar kan tak pernah berhenti .. Tu kena belajar sampai ke negeri China ;)

Rasa bertuah sangat2 coz ieja & rakan2 berada dalam Green Leaders Group ni, sangat2 pentingkan ilmu & provide FREE training  .. Kalau buat biznes tanpa ilmu & buat ikut suka hati, confirm la tak menjadi kan .. One of biz partner ieja, Maria Firdaus ade share dari Seminar Dato Azizan Osman "Kalau nak buat biznes, carilah mentor & belajar dari yang dah berjaya dari bidang yang sama".
  




So kami nak berjaya seperti Hanis Haizi, so just follow cara yang Hanis Haizi lakukan. Simple kan, tak payah pening2 fikir own strategy. Hanis hanya ambil masa 2 tahun untuk capai income 6 angka. Kalau fikir logik macam tak percaya, tapi bila tengok bukti, memang BOLEH!! Income 6 angka ni hanya CEO je kot boleh capai & tak semua ade peluang nak jadi CEO .. LOL!!

Tapi kalau melalui biznes ni, confirm BOLEH!! :)



Kali ni ieja di tugaskan as one of the speaker .. Fuhh!! Kalau dulu tak de makna nak bercakap di depan ramai orang .. Memang tak berani .. Tapi dalam biznes ni banyak mengubah ieja .. Bukan hanya ubah financial ieja sahaja, malah banyak mengubah sikap ke arah lebih positif .. Alhamdulillah .. Semalam memang rasa nervous, tapi bila dah mula bercakap terus jadi bersemangat ;)




Ni barisan speakers untuk EBM semalam, dari pelbagai background .. Bermula dari kiri, Hanis Haizi, housewife, engineer, ex-IT consultant, ex-penjawat awam, guru & last but not least is me, ex-banker .. 

Yang buat ieja lagi excited coz semalam ramai biz partners dari utara & selatan datang ke GLAM .. Time to know each other .. Bila kumpulan makin berkembang, ada juga yang belum ieja kenal face to face ;) Biarpun jauh, tapi masing2 sangat komited .. WHY? Coz semunya jelas dengan impian masing2 .. 

Keluar dari comfort zone ke zone yang lebih comfort .. Contoh dari gaji cukup2 makan, aim to get FINANCIAL & TIME freedom .. macam Hanis Haizi .. Masa tu banyak masa dengan anak2 & boleh provide the BEST for them .. Best kan?

To all partners yang hadir congrats & million thanks ya .. Million thanks too to my mentor, Hanis Haizi , Razali Zain & my supportive leader, Sha Khalid .. 

Let's Everyone Achieve More!!!



Wanna be part of our team, young & fun, just contact ieja ye .. 

012-4972602



Note: Most of us buat biznes ni hanya part time .. Just nak cari extra income .. Biz simple tapi income besar :) Uolss pun boleh!!
Post Comment

Auto Post Signature

Auto Post  Signature