Sunday, 28 October 2012

My Aidiladha 2012



Hi uolss,

Puas beraya? Kebetulan Raya pertama jatuh pada hari jumaat kan .. Jadi terus dapat 3 hari public holiday .. Fariz & abah seronok la .. tapi pada yang tak kerja (full time mumpreneur) seperti saya, sama jer ;) 

Biarpun cuti panjang, tapi ieja & family tak dapat balik kampung pun .. sebab Fariz belum habis exam sekolah agama .. jadi kami decide raya di KL jer la .. sekali sekala beraya di perantauan kan .. Since raya di KL, maka jadual agak santai la kan .. 

First raya memang kami rehat di rumah jer .. Dari pagi ke petang mengadap menu yang sama ;) Malam pula ke kenduri Akikah biz partner di Melawati .. Kali ni memang lain, kenduri akikah tepi pool tau uolss .. Siap kambing golek .. terbaek la Kak Sayang .. Sambil beraya dapat rapatkan ukhwah kan ..




Malam Raya pertama with cheeky Fariz :)


Second day pulak kenduri Akikah cousin di Seremban .. Yang ni dekat jer dengan rumah kami, less than hour .. Biarpun tak dapat balik kampung, most of family on hubby side turun Seremban except my mother & father in law .. Jadi terasa macam suasana kat Sungai Petani plak .. Even today after ieja habis appointment di KL, kami shoot ke Seremban lagi .. Biarpun dalam mood Raya, masih ade client yang tanye biznes & korset Premium Beautiful tau :) 

Hari ni kat Seremban, agenda kami celebrate birthday anak buah pulak .. Lagipun Fariz seronok main di sana .. Ade la 3 orang 2 pupu sebaya dia tapi semua gurl ;)




Sup gear box!
Kagum Tisya tengok Mak Ngah ieja ;)



Auwww!! Manjanyer ..
Adakah selepas makan kepala semakin berat ;p


Since 2 hari di rumah cousin, terasa besssssttttt la sangat duduk rumah banglo ni .. haha .. sejak buat biznes ni memang keinginan semakin naik ye uolss .. bukan ape, best kan banglo ade laman yang luas .. seronok tengok Fariz bebas bermain kat luar .. Stay kat condo, aktiviti riadah macam ni sangat la terbatas .. 

Ieja tahu kalau nak beli sekarang memang tak mampu .. Tapi ieja yakin one day ieja akan dapat jugak .. Coz dalam biznes ni, income unlimited & semakin lama buat, income semakin membesar .. Contoh our leader, CDM Siti Rohana & CDM Azlan, biarpun buat biznes tak sampai 10 tahun tapi dah ada banglo more than RM2 mil .. Ni harga masa beli hari tu, skang ntah berapa mil kan .. .. Terujaaaaa sangat!!

Banglo zaman skang biar di Seremban pun more than half a million .. Then harga rumah plak cepat sangat naik kan ..   Memang untung pada yang invest dengan property ni :)

So before tidur, kena start berangan ni .. hehe .. Mulakan dengan melakar impian, then start with action .. One day I will achieve it!! 




Tenang kan tengok laman macam ni?



Yang ni plak modern look & simple .. Like this so much!!



Nampak gah!



Ni almost similar to cousin's house .. Laman luasssssssss ;)


In our life, nothing is impossible if we know the right way to achieve it .. Seriously, masa ieja hanya makan gaji dulu, minda ieja tak berani nak lakar impian tinggi-tinggi .. Coz ieja tahu, gaji hanya cukup-cukup untuk tampung keperluan .. Not penuhi impian .. So that's why I'm here today .. Aiming more with my biznes :)

Good night uolsss!!



Nota kaki: One year ago, pasang impian nak drive my own dream car .. Alhamdulillah in less than a year dah tercapai .. so next I will make sure this dream house comes true : ) Amin!!!


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...