Thursday, 22 November 2012

Shopping Trench Coat With Besties ~


Ieja selalu mention yang business secara teamwork senang .. Tapi ieja ade mention tak business teamwork ni seronok? Ni yang nak cerita nih ;) Actually nak cerita earlier tapi jadual agak padat, tak sempat nak update blog ..

Last weekend our team, Green Leaders Group ada anjurkan Seminar untuk Sales Managers (SM) & Senior Sales Managers (SSM) .. Seminar ni hanya di anjurkan setahun sekali & khas untuk guide new business partners dengan lebih details about business strategy .. Yang datang bukan hanya new partners, but mostly leaders pun turut hadir bagi support anak-anak buah .. (Click here for more story & picture)

So since most of the leaders in my team ade di Kuala Lumpur, ieja pun terus set group discussion with them .. So bertempat di Delicious Mid Valley, sambil breakfast sambil discussion .. Kali ni ieja nak guide & share cara nak dapatkan car fund pula .. Awal tahun hari tu ieja dah berjaya qualified car fund in just 7 months & dari sini la ieja merasa drive own bimmer .. so now turn ieja nak bantu business partners achieve yang sama .. 

InsyaAllah Raya next year, mereka2 ini beraya dengan kereta impian masing2 .. Ade yang dah aim BMW, ade aim Volkswagen Passat, ade juga yang aim Mitsubishi Lancer .. Apepun kereta idaman, yang penting FREE kan ;)




Frm left: bakal DSM Nor Hafizah (Premium Beautiful TOP agent Kulim), bakal DDM Norain (Premium Beautiful TOP agent Johor), me (Premium Beautiful TOP agent Kuala Lumpur), bakal DSM Sayang Suria (Premium Beautiful TOP agent Kuala Lumpur), bakal DDM Nurul Ain (Premium Beautiful TOP agent Utara), bakal DDM Syikin Salleh (Premium Beautiful TOP agent Johor) & bakal DSM Fetty Aura (Premium Beautiful TOP agent Johor)


So after sesi discussion, kami terus sesi shopping pula .. Bukan discussion je secara berjemaah, shopping pun berjemaah .. haha .. Best bila beramai-ramai ni .. 

Since our next trip to Paris & London dah dapat confirm date, haruslah bersiap-sedia dengan baju kan .. Cuaca masa March nanti agak sejuk, so first target kami nak cari trench coat dulu .. Since di Mid Valley ade macam2 jenama, jadi mudahlah nak cari .. 





From MNG, suke kaler trench coat ni tapi juri2 mengatakan cutting kurang cantik .. 



Me & Norain , one of the qualifiers in my team ..
Ain ni dulu x-MRSM ieja .. 
Masa di sekolah kami tak rapat pun, tapi sekarang semakin rapat di hati .. chewaahhh!!
Yang ni dari MNG juga ..




With Ain & Nurul Ain .. Both Ain qualified trip to Paris & London ..
Berbeza background tp boleh sama-sama berjaya ..
Trench coat ni dari ZARA .. Agak berat & lebih tebal dari MNG tadi



Pun dari ZARA, sweet sangattt .. macam orangnyer ;)



Barisan juri untuk sessi shopping ;) dari kiri Mieza, Syikin, Fetty, Nurul Ain, me, Ain & Elly .. 


Akhirnya, pilihan hati kami MNG .. Berulang alik MNG - ZARA ade 3 kali kot, punya la susah nak buat decision kan .. Nasib ade ramai juri-juri yang bagi komen .. Boleh pulak Ain & Nurul Ain pun sepakat sama macam ieja .. haha .. Tak pe, sehati sejiwa .. 

Tak sabar nak bergaya dengan trench coat ni di depan Eiffel Tower nanti .. Dah bayangkan pakai boot yang ieja beli di Holland last July hari tu & siap dengan sunglass Gucci nanti .. haha .. Feeling2 macam artis .. Confirm nak bergambar sakan .. Bukan senang dapat peluang macam ni kan (dengan business confirm senang ;p) .. 

Dulu tak pernah terbayang dapat peluang macam ni, paling jauh ieja ke Padang, Indonesia sahaja .. Tapi bila kita ade impian, berani ke depan, in sha Allah impian akan jadi kenyataan .. Kami semua bermula dari ZERO, jadi uolss pun boleh ..



"In order to succeed, your desire for success should be greater than your failure"


Kalau nak tahu caranya, boleh pm ieja .. Nanti ieja share ye ..


mobile: 012-4972602
email: shaliza_82@yahoo.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...