Monday, 3 December 2012

Food Review ~ Dinner at Senibong Seafood, Johor Bahru


I'm backk!!!

Finally, kami selamat sampai di rumah .. Last weekend ieja & family ke Johor Bahru jumpa biz partners & biz appointment di sana .. Sambil buat biznes sambil berholiday kan ;) Nanti ieja update full story later about my biz activity di sana .. Tapi malam ni ieja nak share dengan uols about my food review about Senibong Seafood .. 

Dah sampai Johor Bahru, memang wajib ke Senibong tau .. Uolss pernah ke sini? 




Sebelum ieja sampai ke Senibong ni, bila sebut seafood, ieja akan terbayang Umbai, Melaka .. Biasa ieja & hubby dari Kuala Lumpur ke Umbai just for seafood .. Giler kan ;) Tapi kali ni dah beralih arah .. Kat sini their seafood lebih fresh & cara mereka masak juga lebihhhhh sedap!!


Fresh kan? :)

Lagipun lokasi Senibong tak jauh sangat dari Thistle Hotel .. Dalam 20 min sahaja .. Rasanya dah lebih 5 kali kami ke sini .. Kali ni our dinner lebih ramai, ade Yong, Ain, Ezam, Syikin & Fariq .. Lebih ramai, lagi seronoks kan :)


Sesi memilih ketamssss .. Menu wajib ;) Fariz memang excited masa ni .. 


Jom tengok menu kami pada malam tu ..



Requested by Fariz, Steam Lobster with Egg .. selera besar betul anak bujang ieja ni ;)



Menu wajib, ketam masak cili & telur .. Betul ke nama? hehe .. ntah, ieja main belasah jer .. hehe .. Yang penting memang sangat sedap .. Even last time masa ieja bawak my leaders, Hanis Haizi, Razali Zain & Sha Khalid, mereka pun cakap this is the best crab they ever had .. (klik here for previous makan2)



Udang goreng tepung .. Crunchy!



Butter prawn .. yang ni biasa2 jer ..

Cukup ke 4 menu ni? haha .. Ikutkan hati memang nak ambil ikan, siput & lain2 tapi confirm tak habis .. Nasib la si Ain cakap cukup .. Kalau ieja main ambil jer ;)

 Tengah sabar menahan lapar menunggu makanan ;)



Sebelum balik kita ambil gambar dulu ;) muka kekenyangan .. 

Uolss yang suka seafood, memang ieja syorkan datang ke sini .. Kat sini banyak restaurant & pilihan kami is 6 Corner .. Kalau uolss guna gps just type Senibong & memang ade .. 

Okey uolss .. itu sahaja yang ieja nak share malam ni .. Cuba tau, jangan tak cuba ;)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...