Garam Buluh Hai-O ~ Apa Kelebihannya?

Tuesday, 11 December 2012


Hari ni ieja nak share about GARAM BULUH vs GARAM BIASA

Dalam HADIS Nabi Muhamad S.A.W ada menyebut garam adalah penghulu segala masakan atau makanan manusia. Sebab itu setiap rumah confirm akan ada garam. Sebenarnya, garam bukan sahaja sebagai bahan makanan malah MEMBANTU penyerapan mineral dan zat dalam badan. Jadi tanpa garam, serapan mineral, zat oleh badan tidak dapat berfungsi dengan betul.

Apa beza GARAM BULUH vs GARAM BIASA?

GARAM BIASA mengandungi Sodium Klorida yang tinggi, unsur-unsur toksin, logam berat & kandungan mineral yang rendah. Tahukah kita Sodium Klorida merupakan punca utama penyakit DARAH TINGGI. Sebab tu biasa kita dengar orang-orang tua cakap kalau letak garam banyak dalam masakan, nanti dapat penyakit darah tinggi. Kalau kita gunakan GARAM BULUH, tak perlu risau lagi.


Apa keistimewaan GARAM BULUH?


  • Kaya dengan elemen mikro dan bahan-bahan mineral
  • Menggalakkan metabolisme dan peredaran darah
  • Makanan untuk menyahtoksin & meningkatkan kadar serapan produk kesihatan
  • Untuk kecantikan & pencegahan penuaan 
  • Makanan yang bersifat alkaliGARAM BIASA - bersifat asid

GARAM BULUH - bersifat alkali

Sel badan yang sihat bersifat alkali (alkaline), sel barah pula bersifat asid (acidic). Dalam tempoh masa yang lama, sisa berasid bergumpal / terkumpul dalam badan akan mengakibatkan gangguan pembekalan nutrien / khasiat serta oksigen kepada sel tubuh manusia. Ini akan menyebabkan gangguan atau kecelaruan fungsi organ badan, penuaan & penyakit lain seperti diabetic, kerosakan fungsi ginjal, high blood pressure (darah tinggi), kanser dan sebagainya.

Jadi dengan pengambilan GARAM BULUH, kita dapat mencegah pelbagai penyakit kronik seperti di atas especially menghalang sel kanser membiak.Macam mana cara pengambilan GARAM BULUH? 

1. Gantikan garam biasa untuk memasak kepada Garam Buluh (Premier Cooking Salt Powder)

2. Sebagai minuman, boleh di minum sebelum breakfast. Ade 2 pilihan, Garam Buluh Premier Drink or 3 in 1 Mineral Cofee.Testimoni GARAM BULUHKalau uolss nak tahu lebih lanjut about GARAM BULUH or nak cuba dulu, boleh contact ieja ye 

012-4972602
shaliza_82@yahoo.comPost Comment

Auto Post Signature

Auto Post  Signature