Tuesday, 25 December 2012

Green Leaders Orientation Workshop by Shaliza Aziz | Cinta Sayang Golf & Country Resort


In our business, it always a TEAM .. Together Everyone Achieve More!!

Ieja sendiri bermula dari ZERO .. Dari tak pandai biznes, tak tahu cara nak convince customers, tak yakin kalau present apa2 & macam2 lagi la .. Tapi hasil dari TEAMWORK la ieja berada di sini .. So now turn ieja pula guide biz partners kan .. Just duplicate the process, simple kan ;)

Since biz partners di utara semakin ramai, jadi kali ni kami decide untuk buat group discussion di ruang yang lebih selesa .. Our group discussion pun ade nama tau, GLOW .. Glowing kah?? haha .. Sebenarnya Green Leaders Orientation Workshop .. 

Agak mencabar jugak ye nak book hotel di hujung tahun ni, coz mostly dah fully booked .. of course sebab musim orang kahwin & musim agensi kerajaan berkursus .. Actually masa GLOW kami tu, tiba2 kami terdengar paluan kompang .. Rupanya next hall ada majlis kenduri kahwin .. huhu

Apepun, ieja sangat2 berterima kasih pada Fatin, coz akhirnya berjaya juga dapatkan bilik yang selesa untuk team kami di utara .. Last time our small gathering pernah buat di Emerald Puteri Hotel, Sungai Petani .. Kali ni, di Cinta Sayang Golf & Country Resort pula .. kali ini juga, biz partners yang hadir double than before .. Yeahhh!!! 

Jom kita layan gambar2 di sekitar GLOW di utara .. 


Erm, seriusnya ;)



Next sharing session by Nurul Ain .. Untung, muda2 dah merasa income besar .. Just dari biznes ni :)



 Sesi bercakap bersilih ganti .. Next GLOW kita lantik speaker lain plak ;)
Setuju??





Premium Beautiful TOP agent UTARA aka Beautilicious Utara .. 
Alhamdulillah, biarpun dari pelbagai background, di sini kami bersatu :)












After GLOW, terus lunch bersama .. Best resort ni, provide breakfast, tea break & also lunch .. Nasib ade yang tak lelap dalam GLOW tadi .. Macam banyak pula sesi makan .. hehe .. 

Selain lunch bersama, masa ni dapat rapatkan ukhwah kan .. Coz tak semua biz partners datang dari kawasan yang sama, ade dari Perak, Penang, Perlis & also Kedah .. Bila semakin rapat, semakin rasa seronok .. tak la rasa buat biznes sorang jer :)



Last but not least, our PA man for the day ..
Mr Ridhuan & Mr Hafiz .. Next Premium Beautiful Male Agent ;)
Tanpa mereka, tak lancar lah perjalanan GLOW .. 


Itu sahaja untuk kali ni .. Apepun ieja ucapkan million thanks buat semua partners yang hadir .. Pada Hafizah @ Pijat, thanks juga sebab volunteer untuk jadi emcee of the day .. Tanpa emcee, mana boleh berjalan lancar kan ;)


Miss Emcee, Hafizah with Miss Organizer, Fatin ..
Mentang2 both AJK, baju pun sama ;)
Thanks uolss!!


Apa yang ieja belajar dari biznes ni, bukan hanya nak jadi leader .. kita kena train a leader too .. Tu lah tujuan ieja anjurkan GLOW ini .. barulah nanti empayar biznes semakin kukuh & luas ..  Yang penting semua partners pun berjaya bersama .. Contoh macam Green Leaders Academy Msia (GLAM) hari ini, hasil dari usaha Hanis Haizi & Razali Zain .. 

Next GLOW di Kuala Lumpur pula .. So pada uolss yang memang nak belajar buat biznes or nak tahu lebih jelas cara generate side income by using FB / Blog, boleh la contact ieja ye .. Tak pandai tak pe, yang penting kemahuan untuk berjaya .. See ya!!

mobile: 012-4972602 



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...