Thursday, 3 January 2013

My Beautiful Journey 2012


Januari 2012

Yeahh!! Car fund completed .. 
Baru berani nak pergi test drive .. hehe .. Kali ni test drive dengan mentor, Hanis Haizi & kawan2 biznes, di BMW Gleenmarie .. Impian bakal menjadi kenyataan ;)






February 2012

Seminar Diamond di Awana Genting Resort .. 
Seminar ni khusus untuk leaders in this business, masa ni banyak belajar macam mana nak jaga & bina kumpulan 



Anugerah SM/SSM ..
First time naik pentas & terus naik dengan 10 orang biz partners ..


Our birthday month!! .. Ieja & hubby both Feb babies ;) 
Sayangnya lupa snap pic masa celebrate birthday ..

March 2012

Free trip to Vietnam .. Actually ini 2nd trip yang ieja qualified, but the first trip was scheduled in April .. So much fun & this is my first experience melancong dengan kawan-kawan biznes .. Kali ni qualified dengan biz partner, Yong @ Nurul Ain .. 




 Green Leaders Group


Not only that, I was chosen to be one out of three from 500 achievers, to share my own experience in this business on the stage .. Bukan ieja jer nervous, Mr Hubs sampai tak boleh makan masa dinner tu ;)



Seminar Double Diamond di Awana Genting :)
Seminar kali ni focus untuk bantu & guide DDM to achieve CDM, the highest rank in our business .. 






April 2012

Another free trip again!! This is the 2nd time with the company & my first time to Europe ..  Kali ni ke Holland & Belgium .. 6 days trip with hubby & friends was awesome!!









Diamond Night Award .. Kali ni naik pentas untuk 2 anugerah, which untuk pangkat Diamond Sales Manager & Car Fund achiever. Among 38 car fund achievers, ieja one of them & I did it in less than 7 months .. I am proud of myself & million thanks to my mentor, Hanis Haizi, Razali Zain & Sha Khalid for their guidance .. Before buat biznes ni, hubby selalu cakap ieja kurang confident .. But now better than before ;)



May 2012

Double Diamond Manager!! 
Yeayy!! Another one step to Crown Diamond Manager .. Another one step to the highest rank in our business ..




June 2012

Langkawi trip with family & in law .. Biarpun hanya ke Langkawi but this is the first visit for hubby & Fariz ;) Last time ieja ke sini 10 tahun lepas with mama, papa, adik2 & arwah nenek .. Lama gilers & banyak sangat perubahan di Langkawi .. But yang lagi memorable, kali ni ieja stay di resort yang sama (nama tak ingat) .. Teringat pada arwah nenek .. huhu




Seminar Diamond by Green Leaders Academy Malaysia (GLAM) di Sunway Resort Hotel .. Dari seminar ini juga, one of their staff approach biz partner, Nurul Ain for this business .. Today dah jadi biz partner pun .. Thanks Kak Aisyah atas kepercayaan akak pada kami :)


July 2012

Resigned & I choose to be full time mumpreneur!! The BEST moment I ever have .. After 8 tahun bekerja dengan bank, at last I am FREEEEE!! 
Not only me yang happy, Fariz lagi super excited!!


First time dapat income 2x,xxx++ .. Before ni hanya 1x,xxx .. Sangat2 puas hati & ini hasil secara part time .. Now ieja faham how to work smart ;)



Akhirnya, kereta idaman (BMW 320i) menjadi realiti .. Yeay!!!!


Trip to Guangzhou, kali ni pergi berenam .. Congrats to Nurul Ain, Sayang Suria, Norain & Syikin Salleh .. But Norain ketika ini dah masuk labour room ;) Ni merupakan trip ketiga bersama company .. Seronok bila dapat pergi ramai-ramai & kali ni our team, Green Leaders Group sahaja bawa 5 bas biz partners .. Total ke Guangzhou ialah 850 orang .. Sangat2 ramai kan?



August 2012

Bought my first Chanel .. Yeayy!! 
Biarpun just a brooch, at least dapat juga hasil dari buat biznes part time ni .. After this kita tambah lagi koleksi ye ;)


Iftar with Green Leaders di JW Marriott .. 



Iftar with my own team di Istana Bambu .. This year confirm lagi ramai & meriah :) 





September 2012

Anugerah SM/SSM .. Kali ni with more business partners .. Alhamdulillah :)
Setiap kali ade award memang ieja dah tanam akan bawa lebih ramai biz partners on the following event .. 



October 2012

Birthday month for our boy, Fariz Eskandar .. Pun lupa snap pic & this time we just have a small celebration, just 3 of us .. Semoga Fariz menjadi anak yang soleh & berjaya :)




Bought my first Prada & this time fresh from Milan .. Mode lompat bintang ;) Since buat part time business ni, dapat beli Gucci (handbag), Louis Vuitton (handbag), Chanel (brooch) & now is Prada (wallet) .. Rewards from extra income ;p





Being invited to Islamic Fashion Festival (IFF) 2012 under Green Leaders Group .. Thanks to my mentor, Hanis Haizi .. For me this is my first experience attend fashion show .. Dulu2 life tak de aktiviti2 macam ni ;)





November 2012

Our Ulang Tahun syarikat yang ke-20 .. Ini untuk meraikan barisan CDM 2012 .. Congrats buat leader ieja, CDM Sha Khalid ..  This year will be my turn & ieja aim nak bawa 3 biz partners naik sekali ..  InsyaAllah .. Ni namanya follow leader rapat2 ;)







GLAM Dinner di The Westin Hotel untuk meraikan barisan CDM Green Leaders Group .. Memang meriah & happening .. Yang paling happy biz partners ieja, Syikin & Fetty coz mereka menang Lucky Draw .. Bestnya!!






December 2012

My first Green Leaders Orientation Workshop by Beautilicious di Utara .. After this plan nak buat on quarterly basis by region .. Sambil berjalan, sambil guide biz partners .. Ieja memang suka holiday .. Mode tak sabar!!



Our short break to Kuantan .. This year ada dalam 3x, kami stay di Impiana Cherating .. Suka dengan resort tuh, tenang sangat .. But this trip yang paling di ingati coz kami almost stuck dalam banjir ;) 




Alhamdulillah, sepanjang 2012 penuh dengan warna-warni .. Pada ieja hidup hanya sekali .. Jadikan setiap kenangan penuh bermakna & ketika ini juga kita nak berbakti kepada keluarga .. Semoga di 2013 kita lebih berjaya & bahagia :) Amin!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...