Tuesday, 15 January 2013

Road to Shanghai with Green Leaders Group ~



Hi uolss .. Sekejap sungguh dah masuk Selasa kan .. Alhamdulillah krisis air di kawasan ieja pun macam dah settle .. Tak la perlu berlari-lari bila dengar lori Syabas datang .. hehe .. Scary tau bila tak de air ni ..

Hari ni ieja nak share aktiviti ieja last Saturday .. Since FREE TRIP ke Shanghai baru je di umumkan, jadi kami semua super excited .. of course last trip ke Guangzhou kami ke sana 5 bas under Green Leaders Group .. Kali ni confirm double, so confirm lebih meriah .. tu yang kami semua excited!! 

So after disscus dengan leader ieja,CDM Sha Khalid, akhirnya kami plan nak arrange special class untuk share strategy for Shanghai trip .. Dalam apa yang kita buat, kalau ade cara yang betul, ade pula guidance yang tepat, confirm kerja menjadi mudah & lancar .. That's why last trip ke Guangzhou team kami under CDM Hanis Haizi bawa paling ramai rakan kongsi, sampai 5 bas .. Ni lah rahsia kejayaan team Hanis Haizi .. 

Work closely! The closer you are, the closer to Shanghai too ;)

Tu la tujuan our Green Leaders Orientation Workshop (GLOW) .. Tema untuk GLOW kami kali ni is Road to Shanghai ;)






Barisan speaker yang cantik lagi jelita :)
Bakal DDM Refqah, me, CDM Hanis Haizi, CDM Sha Khalid, Bakal DDM Nurul Ain @ Yong, Bakal DDM Norain .. Bangga anak2 didik ada bersama sebagai speaker (Yong & Ain) .. Proud with them!

Yang lagi seronok bila ramai biz partners yang hadir .. ade dari Johor, Melaka, Perak, Kedah, Penang, Kelantan & of course dari KL & Selangor .. Masing-masing super excited about new year, new challenge & new target .. Hidup kita kalau ade gambaran jelas dengan apa yang ingin kita capai, confirm lebih berbunga2 .. 




Green Leaders with our mentor, CDM Hanis Haizi, CDM Razali Zain & CDM Sha Khalid :) Nak berguru kena dengan yang dah berjaya, contoh mereka2 ini .. Dah berjaya tapi tak lokek ilmu dengan kami ..






Team Beautilicious under Shaliza Aziz wings ;)
We gonna fly to Shanghai together!!




Team bakal DDM Norain which mostly dari Johor Bahru, Kuala Lumpur & ada juga dari Muadzam Shah, Pahang .. Mostly are engineers, bankers & teachers / lecturers :) Ain is my top leader di Johor .. Sgt2 komited dengan biz partners .. Biarpun bekerja as engineer di OAG company, still ambil peluang biznes .. Side income 5 angka .. cool kan? Dah qualify free trip ke 3 negara ..



Team bakal DDM Nurul Ain @ Yong pula .. Yong ni my top leader for utara .. Muda lagi, baru 24 tahun tapi dah qualify 4 negara & income 5 angka .. Ni mostly dari Utara & Kuala Lumpur .. Tengok la muke2 excited nih .. Dalam team Yong pula ade pelbagai umur dalam biznes ni, dari 20an ke 40an pun ade (p/s: nampak sebaya je kan semua?) .. Di sini semua bersatu hati, demi matlamat yang sama :)




Ni ketika lunch .. Punya la satu hati, pusing2 end up semua makan tempat yang sama .. hehe .. We not only close as biz partners but also close as a friend & family .. If uolss interested nak jadi part of our family, boleh pm ieja .. Masih ade kekosongan ;) 


Dalam apa yang kita buat KNOWLEDGE is POWER .. So sebab itu kami sama2 belajar, mengajar & di ajar .. Uolss pun boleh .. Tak kesah apa background kita, yang penting semangat untuk berubah .. Everyone dalam biznes ni pun start from ZERO .. Ieja akan sama2 guide uolss macam biz partners yang lain juga .. 

Let's have fun together!! 

Let's fly to Shanghai!!

012-4972602



P/S: Thanks CDM Sha Khalid & CDM Hanis Haizi for your endless support for me & my team :)


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...