Tuesday, 12 February 2013

Day Trip to Cameron Highlands ~


Lama tak buat kerja giler, so yesterday since still on holiday mood, we decided to go to Cameron Highlands. Lunch at RnR Tapah at 3pm. Then bump with Nurul Ain @ Yong di Tol Tapah, then terus ajak dia naik Cameron Highlands. Memang tak plan lansung, tak sangka masa ieja call dia pun ade di area Tapah, terus ajak :)

  
Traffic di PLUS Highway sangat lancar






Dah macam boss kan? ;p 


Our first stop yesterday was Lata Iskandar. Poyo kan kalau ieja cakap suka singgah sini sebab their cempedak goreng sangat sedap. Sempat juga Fariz mandi manda di sini sambil kami menikmati air kelapa & cempedak goreng yang sedap ;) Ieja suke this air terjun coz bersih & sangat sejuk :)


Next activity, tea tarik time next to tea plantation ;p Kalau ikutkan dah masuk waktu dinner, tapi nak juga singgah. We are their last customers. Kalau tak singgah sini macam tak lengkap plak.



*Gambar lama since semalam sampai sini dah gelap ;p

Kami just lepak minum sekejap je. Since their tea shop pun dah nak tutup. So  next terus jalan-jalan cari makan. We had steambot next to Hotel De La Fern, nama restaurant tak berapa ingat pulak. Seriously their steambot memang sedap :) 



Itu sahaja for today, very short trip. Thanks to our comfy ride, Mr Bimmer. Biarpun jauh tapi tak la rasa penat sangat & really have fun. Thanks to Nurul Ain coz sudi join us, lagi ramai baru meriah :)

Next plan ke Pulau Perhentian pula. Of course yang ini tak boleh la buat day trip je, gilers jauh kan. Maybe after Paris & London trip, siapa nak join boleh juga. The more, the merrier ;) 


XOXO,

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...