Our Shopping Moment During Our London & Paris Trip ~

Monday, 25 March 2013
When we talk about shopping, semua mesti excited. Tak kira la beli barang apepun kan. Ade yang suka beli barang rumah, barang anak-anak, handbag, kasut, make up etc. Kalau sakit kaki pun tapi masa shopping mesti jadi baik LOL

So on our recent free trip to London & Paris, half of our itinerary for shopping. So another half for sightseeing.  Memang best sangat-sangat, tak macam on our last trip to Holland & Belgium, shopping sekejap sangat. hehe. Company pun faham kehendak kami kot :)

So we start our shopping activity with Oxford Street & Bicester Village in London. Oxford Street sangatlah panjang sampaikan tak larat nak jalan masa tu. Our first stop masa tu was Primak. Kat sini baju-baju for adult & kids sangatlah murah. Then baju kat sini pun cantik-cantik. Kat sini je dah spend about 1 hour++. Then next we move to Mark & Spencer, Zara, Geox, Selfridges, H&M, Topshop etc. Jalan sampai lenguh, betul2 shopping nih. 













My business partner, Ain with her first Louis Vuitton.
Congrats babe!


The next day sambung pulak shopping marathon di Bicester Village. Ieja pun memang tunggu nak shopping kat sini coz their price sometimes could reach 60% cheaper than boutique. Mean we can buy more here. Wehoo!! From our hotel to Bicester Village dalam sejam, so on the way there sempat layan keindahan pemandangan sepanjang perjalanan. My Mr Photographer, lena di ulik mimpi LOL

Biarpun masa sampai Bicester, suhu dalam -1 celcius, tapi kehangatan nak shopping lagi membuak-buak. Kat sini ade about 100++ labels such as Burberry, Prada, Gucci, Tods, Dior, Selvatore Ferragamo, Timberland, Levi's, Hacket etc. We had one day to shop here but still rasa macam tak cukup. End of the day masing-masing penuh with paperbag including me ;) Senyum sampai ke telinga, perut pun tak rasa lapar hehe.


Kedai pun belum buka, kami dah ready nak serbu LOL!






Tengah-tengah shopping turun plak salji, sempat ambil gambar :)

Masing-masing sempat rembat Burberry shirt, price better than JPO tapi pilihan lagi banyak. Puas hati!!




Part of hasil shopping di Bicester Village ;)

Later at night, we went to Harrods, London & also Hard Rock Cafe. Masuk je dalam Harrods rasa amaze. Cantik & memang nampak mewah, from their decoration & also label yang ada dalam Harrods tu. Mostly yang shopping dalam tu kakak2 Arab ;) Memang mereka kaya raya !!! Hard Rock is must place to visit since we alls collect their t-shirt all around the world :)






For my son, Fariz Eskandar :)



In Paris, we had about 2 days to shop at La Fayette. Sempat jugak jalan ke kawasan sekitar which ieja pun tak pandai nak sebut. hehe. From here also I bought my first Chanel GST handbag. Tak cukup tu, sempat juga tambah collection brooch Chanel from here. Sangat2 bermakna coz dah lama bermimpi nak shopping di La Fayette ni & nak Chanel handbag, akhirnya jadi kenyataan. 

Kat sini pun memang meroyan habis, end up masa nak balik hotel, bas penuh with our paperbag. Sanggup tu masing2 riba semua hasil shopping sebab bas dah tak de ruang kosong. 



Terkezut! Ni kategori hantu galah ke? LOL

Rambang mata ;)
My business partner, Yong with her first Chanel brooch ;)
Congrats niece!



Hard Rock Paris!
Gigih berjalan kaki from La Fayette ke sini.
Kalau kat Malaysia park kereta depan mall ;p

Hasil lontaran di La Fayette & Hard Rock Paris!
Puas hati!! This is including my second brooch Chanel too ;)


Actually from this trip bukan shopping je yang best. But actually the moment you spend with hubby & friends, bila kita sama2 dapat merasa nikmat shopping dengan kawan-kawan, that is priceless. Kalau kita je dapat rasa membeli tapi kawan yang teman hanya tengok, tak best juga. This trip memang best coz everyone merasa yang sama :) Masing2 memang shopping sakan, even Mr Hubby siap cakap next year kita ke Europe trip bawak duit double from now. hehe. Memang support habis.

Hope dengan ada peluang FREE Trip ni boleh bg peluang pada semua yang nak merasa melancong especially ke Europe. Kalau guna duit sendiri mau habis puluh ribu & tak semua mampu. That's why sebelum ieja buat biznes ni , tak pernah ieja holiday & shopping sakan macam ni. Till next Europe trip, pasni tahan nafsu shopping. Cukup cukup sudah for time being. hehe. 

Congrats also to my business partners, Ain & Yong yang qualified the trip. Pasni ieja & partners nak bawa lebih ramai ke Europe. Baru lagi meriah kan :) For those yang nak tahu macam mana, just contact ieja & I will share the details. Even ieja, Ain & Yong dulu bermula from ZERO ..

mobile: 012-4972602

That's all for now. Ieja will share about our experience stranded during the snow storm in the next entry. Thanks uolss sudi singgah blog ieja. For my loyal blog readers, do pm ieja to collect your souvenir from Paris ;)

Au revoir

Post Comment
CikPuanTatie said...

meriah uolsss... see u in seremban soon

shaliza aziz said...

can't wait that moment. Cepat2 blk seremban ye. hehe. tak sangka baru kenal tapi zatie sgt friendly :)

Auto Post Signature

Auto Post  Signature