Wednesday, 24 April 2013

Life is short ..


A day before yesterday, on Tuesday evening me & my mentor Hanis Haizi decided to go Johor Bahru to give our friends in GLAM Johor a surprise. On that night, our GLAM team in Johor officially start our first class there. So we kinda excited to launch our first class that night. Apart of that, I wanna give my support for my team which lead by Ain. Plus ieja nak tengok Ain present malam tu.

So around 330pm we have started our journey from TTDI, from Hanis's house. Our first stop will be Ayer Keroh. Thought nak jumpa client for a while before we continue to Johor Bahru. We planned that Hanis will drive from KL - Ayer Keroh, and me from Ayer Keroh - Johor Bahru. Masa ni ieja kinda excited & nervous coz first time nak drive F10, dah mula berangan drive my own F10 ;)

I'm quite surprise sepanjang perjalanan banyak sungguh lori & bas. Left & middle lane conquered by them. Cuaca pun not so good, after Nilai suddenly hujan sangat lebat. Along the journey we talk, we share our experience in life & business, we laugh etc. For me among the best moment sebab dapat kenal Hanis lebih rapat :) 

Masa tu dah tak sabar nak sampai Ayer Keroh & nampak signboard another 2km before the exit. Suddenly, lori di lane tengah macam masuk our lane. So kami brake sedikit untuk slowkan our car, tapi terus kereta hilang kawalan. 

Our car slide hentam divider highway & then bounce back langgar sisi treler & slide back langgar diviver. Dah tak ingat berapa kali kereta berpusing & langgar divider + treler. At that moment, kami jadi takut sangat coz we cant control our car & kami nampak jelas how fast lori, bas & others vehicle at that lane. Kami risau dalam keadaan hujan lebat they cant control their vehicle & hit us. Masa tu teringat family & risau tak dapat jumpa lagi :(

Everything happen to fast, within a split second. After a while kereta stop but still di lane tengah. Kami hanya berdoa agar semua kenderaan nampak kami & dapat elak dari kami. At that time we were so weak. Tak boleh nak fikir sangat, yang ieja paling risaukan Hanis. Coz masa tu Hanis dah menggigil terkejut & takut. 



Alhamdulillah, bila ada kekuatan kami cuba alihkan kereta ke emergency lane. Then terus call my hubby & Mr Razali Zain. Dalam hati confirm dorang ni risaukan their wife. 

Alhamdulillah, nothing serious on me & Hanis. Just body ache & sprain neck. Biarpun kita bawak kereta elok2, doesn't mean kita selamat. Maybe kita boleh jadi mangsa dari kelalaian orang lain. Since kenderaan di jalan raya makin bertambah, our road condition also not so good (we slide bcoz air bertakung di hway) & our weather is unpredictable. Accident could happen to anyone.

Life is short & from this moment kami rasa sangat-sangat bertuah masih di beri ruang untuk menjadi insan yang lebih baik. Wanna be better muslim & for my family. Kalau apa2 jadi pada ieja or husband, tak boleh bayangkan life Fariz nanti. Because of that, hati semakin kuat untuk buat back up yang cukup for him. We never know what happen to our life, so don't wait for the opportunity to come. We chase the opportunity.

Thanks to all friends yang doakan keselamatan kami. Thanks also to Kak Ween, sanggup datang tengok keadaan kami. Thanks to everyone!!









No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...