Saturday, 29 June 2013

My Latest Free Trip - Seoul, Korea


Passport - Checked

Registration form - Checked

Insurance form - Checked



Alhamdulillah, dah settle collect all document from business partners for upcoming trip to KOREA. Actually our trip suppose to Shanghai, tapi sebab ada wabak di sana syarikat upgrade to Seoul, Korea. Lagi best tu!

Itinerary pun mostly dah dapat, except ieja the page missing ;) Tapi tak pe, ieja boleh view the itinerary from my leader's blog, Sha Khalid. 



Namson Hanok Village

Namsan Hanok Village

Menariks juga dapat lihat sisi tradisional Korea. Kampung ni basically asalnya memang kampung tradisional yang dikekalkan. Sekarang memang salah satu tempat tumpuan pelancong ke Korea

Lotte Duty Free Shop

Lotte duty free mall

Lotte Duty Free Shop ni actually a famous shopping complex chain. Banyak designer brands macam LV, Chanel, Prada, Burbery, etc dan local brands yang dijual kat sini. So, it's going to be shopping time again.. ;)

Lotte Star Avenue

Lotte Star Avenue


Hanbok Vests


Any Korean celebrities fans would love this place (but not me... hehe). Kat sini, diorang ada collection daripada so called Hallyu Stars. Celebrities ni adalah mereka yang pernah jadi ambassador kumpulan Lotte. Kat sini jugak ada tempat untuk bergambar sambil pakai pakaian tradisional Korea.

Myeongdong

Myeongdong

Myeongdong ni adalah street tempat tumpuan membeli-belah. Banyak kedai-kedai kat sini. Tengoklah nanti apa yang boleh borong. Maybe souvenir dari sini...

Lotte World Theme Park


Lotte World Theme Park


Another theme park visit.. Yeayyy.. The last trip dengan company yang pergi theme park adalah Hong Kong, tahun 2011. This time around masing-masing jadi kanak-kanak balik la.

Han River Cruise

Cruising on the Han River

Satu lagi yang Sha suka masa trip adalah river cruise. Masa ke Holland dan Guangzhou haritu pun ada river cruise. Masa ke Seoul ni, jadualnya ada buffet on board lagi. Suka-suka..

Dongdaemun Market

Dongdaemun market

Lagi tempat shopping. Sha plan nak beli fabric kat sini. Banyak review bagitau this is the best place for Korean fabrics.

Gyeongbok Palace, National Folklore Museum, Blue House

Gyeongbok Palace

National Folklore museum - Seoul

Blue House, Seoul, South Korea

Some cultural and historical visits. Each countries that we visit, we learned about their their history and culture. At least kita boleh compare dengan negara sendiri. Sebab tu la pepatah Melayu berkata 'jauh perjalanan, luas pandangan'..

Insadong Street

Insadong street

Yeayy, shopping lagi. Kat sini, more to shopping souvenirs nanti.

Shinchion Fashion Street

Shinchion Fashion Street

Amik ko. Shopping lagi. Kat sini famous dengan street fashion dia. So, kalau nak tengok macam mana orang Seoul berfesyen ni tempat yang wajib pergi.

********************************************************************************************
Baca entry from Sha pun dah rasa teruja. Rasa tak sabar nak fly ke sana :)

Yang lagi best this time ieja ke sana with 12 of my business partners. Makin ramai, makin meriah!! 

For those yang nak join our next FREE TRIP to Gold Coast, just pm me. I will share & you decide yourself.


012-4972602


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...