Tuesday, 24 September 2013

Visit Korea 2013 by The Diamond Circle_Day 1



Finally dapat update blog. Tak sabar nak share picture & story about our Visit to Korea recently. Even though this is my 5th trip, should dah rasa biasa but the people I was travelling with makes this trip super awesome!!!

Alhamdulillah this time half of the bus from The Diamond Circle! Congrats to all my business partners. Jom layan our picture from our Day 1. Banyak sangat gambar sampai tak tahu nak share yang mana ;)


Yong, me, Dian, Olyn, Airin & Rosman.
All are first timer except me & Yong. Congrats everyone!!

Baru sampai KLIA pun dah excited. Our theme for Day 1 is "I love GLAM" t-shirt with green pants. Yang bestnya para suami pun sangat sporting pakai seluar hijau. Baru nampak macam k-pop kan ;)




With our mastermind of GLAM, CDM Razali Zain.
Dah macam k-pop group kan ;)




Just imagine with 160 GLAMpreneurs yang fly to Korea, KLIA dah macam tsunami hijau. Tu belum masuk our others GLAMpreneur yang sama-sama hantar kami. Suasana jadi lagi meriah. That's why I love GLAM, always havoc & always the best among the rest ;) GLAM is the biggest group to KOREA with 5 busses!!!  


Rosman, Airin, Sha Khalid, me, Yong, Dian, Olyn, Faeza, Ain & Ezam.


Masa nak check in pun masih sempat bergambar. hehe. Pantang nampak camera. Uolss perasan tak our luggage memang mostly size yang paling besar. Nampak sangat semua bajet nak shopping kan. Of course, since our trip ni semua di sponsor. From flight ticket, makan minum  yang ntah berapa kali sehari & accommodation yang superb, semua syarikat provide 5 star treatment. Duit shopping? Tu pun from our bonus. Tu semua memang meroyan kalau sebut bab shopping.

Actually before heading to KLIA, ieja quite nervous because one of my business partner, Faeza from Johor Bahru informed about her flight to KLIA delay from 4.20pm to 6.40pm. Ieja risau by the time 6.40pm another delay. Itu normal. Since we suppose to gather at KLIA by 8.00pm, risau kalau Faeza sampai lewat. Tak sanggup mak kalau rakan kongsi terlepas flight ke Korea. Alhamdulillah flight Faeza at 6.40pm tu on time. Maka terpancarlah seri di wajahnya. hehe


My team with our bus mates, C2 geng.
Terselit Fariz di situ, dia pun excited hantar mama ke airport.


Eida with hubby, Eddy. Also first timer melancong.
Eida my another business partner from Penang. Well done Eida!


Pendeknya daku, without heels beginilah jadinya ;)




First time ieja travel with Korean Air, very spacious compare to our MAS. Even yang tinggi pun memang cakap tak berlaga lutut dengan seat depan ;) Just our MAS layanan & their food lebih best. Our trip to Korea took about 6 hours 15 min. Sebelum tu kami dah plan, nak layan 1 movie dulu before tidur. Bila sampai dalam flight, ieja & hubby both tak boleh tidur. Maybe excited sangat. 

So marathon movie sampai Korea. Yang kelakar, ade orang siap menangis tengok Korean Movie, "Miracle in Cell No. 7"Yang pasti bukan kami berdua tau. Balik from Korea to KL ieja tengok movie ni, memang sedih. Uolss try la tengok.



For me one of the movie yang ieja tengok was "The Call" by Halle Berry. Tengok dengan tak tenang. hehe. Uolss tengok dulu baru tahu.






Our plane ;)

Just landed at Incheon International Airport




Korea just 1 hour earlier than Malaysia, so kami sampai Incheon International Airport at 7.00am their local time. Since kami sampai awal, their airport agak lengang. Again sampai je terus snap & snap more picture.

So till next entry ieja will share our next destination for our Day 1. Banyak sangat gambar nak share, jadi panjang pulak entry. Biarpun dah 3 hari balik Malaysia, mood Korea masih terasa. Tiba-tiba je suka k-pop artist kan ;)

See ya!


p/s: Anyone nak fridge magnet (FM) from Korea, just add me at Facebook & Instagram, then pm me for your gift from Korea ;)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...