Tuesday, 8 October 2013

Day 2 - Paju Premium Outlets & Lotte World


Hi readers,

Hari ni ieja nak sambung cerita about our Korea trip. Kalau uolss notice, GLAMpreneurs ade tema warna sepanjang kami di Korea. 

Day 1 - I love GLAM shirt with green pant (Click here & here)
Day 2 - Blue
Day 3 - Yellow
Day 4 - Pink

So let's continue on the Blue day. Agenda for our second day:

  • Breakfast
  • Paju Premium Outlet
  • Lotte World
  • Buffet Dinner





Tengok! Nak makan pun over excited bila nampak camera LOL

Kusyuk makan, unlimited, since everything company bayar ;)
Halal + food boleh di terima perut & restaurant pun selesa. 


After makan terlebih pulak aksi mereka ni hehe

Next to Paju Premium Outlets, about 30-40 min from Seoul, Korea. Lebih kurang our JPO, just di sini lebih banyak pilihan. Price ada yang okay & ada yang a bit pricey. Tapi kalau di bandingkan dengan europe confirm jauh beza. hehe. Rindu Bicester Village!!




Ni gaya apa pulak? ;p

Nampak sangat aku paling berat kan hehe. 


Tak pe, yang penting kami happy ;)


Reward  for my business partners


We only had about 2 hours to shop, confirm tak cukup. End up banyak jugak yang tak sempat nak explore, but at least sempat juga grab a few for us. Just yang di target, Burberry shirt & YSL heels, tiada di sini. Kena cari di KL je la kan.

Next to Lotte World. The largest indoor theme park in the world. Since masa kami datang ni, their public holiday. So agak crowded. Tempat best & banyak juga game yang hardcore, huhu. Ieja tak sanggup nak naik. 


Muka ceria The Diamond Circle yang jelas terpancar with CDM Sha Khalid. 

Everything provided including the ticket.
Else, nak kena queue untuk beli ticket pula kan.
Jom masuk!!

Snap pic dulu ;)
Semua queue panjang, so kita layan bergambor je la hehe


Gold Coast confirm!!!

Erm, tapi rugi pulak tak try. So we have decided to try this.
Queue 45 min tau. Mula-mula naik nampak tenang kan.
Scroll for the next pic ;)



Nak muntah!! Ieja siap jerit suruh stop LOL
Nampak macam tak scary tapi roller coaster di USS pun better for me.
Laju gilerrss!!

Yang ni pun sama. Taubat tak mau naik hehe.


End up, tu jer yang kami naik. Then snap pic again.
My hubby with our founder of GLAM, CDM Razali Zain.
BFF kot, asyik berkepit berdua je LOL
After penat shopping, main, lompat, posing, now turn untuk makan. We had our buffet dinner at one of the restaurant here, Iron Bull. Restaurant ni siap cater for us only with halal food. 





Done for Day 2. Happening & best. From my own experience, indoor sesuai for kids, outdoor for adult. Cuaca pun just nice, tak panas sangat & tak sejuk. How I miss Korea so much! Ieja will share on our day 3 & 4 later. 

See ya!






2 comments:

Harith Iskandar said...

bestnyerrr...bile lah nak rase g korea nih :)

shaliza aziz said...

Harith,
korea best place to visit. Udara nyaman & bersih. Kami pun pergi free, next Gold Coast. Open to everyone :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...