Tuesday, 1 October 2013

Glam Journeys with The Diamond Circle


Fuh! Lama baru nak update blog kan. Sorry, ieja been travelling to Penang & Kedah last week + rushing for closing of September. Alhamdulillah, dah masuk October, another chapter of life begin. From last update ieja sempat share our Glam Journeys sampai Incheon International Airport kan, now kita sambung our next destination ;) 

Glam Journeys with The Diamond Circle!

This was our bus C2, muka semua excited biarpun quite mengantok coz most of us not sleep well in the flight. Our first destination was MAKAN! Nampak sangat muka kelaparan kan, before aktiviti melontar aka shopping haruslah tambah tenaga dulu.




Knowing that travel with company, biar pergi mana negara pun tak perlu risau about Halal Food. Before kami sampai di Korea, our GM dah sampai dulu with the travel agency untuk survey tempat-tempat yang akan kami lawati & also the restaurant too. Best kan semua dah tersedia. Kalau ada yang nak ke Korea nanti, try datang Itaewon. Sepanjang jalan ni banyak Halal restaurant. So for our first day, our brunch at this Foreign Restaurant.  


Biarpun lapar, sempat lagi posing kan ;)
Us, The Diamond Circle with Founder of GLAM, CDM Hanis Haizi


Posing lagi ;) Bila nak makan ni??


Tukar table pulak since tak muat for us.

Our brunch was buffet style, so boleh ambil seberapa banyak yang suka ;) Ada nasi, kari ayam, dalca with vege, ikan sweet sour, capati with dal & many more. Actually kalau bayar sendiri, buffet per person is about RM75 per head. Just imagine 3 kali sehari. Quite costly kan, but for us everything FREE. Just enjoy the food.


Happy faces after brunch with CDM Sha Khalid

Next to Dongdaemun Market. Actually we suppose to shop here in our 3rd day, tapi our local tourist guide, Alice inform that they will close on the day after for 1 week for their Thanks Giving Day. Lucky ada local tourist guide, else terlepas nak shopping di sini. 

Since we have limited time, we just spend in Dotta, one of the market in Dongdaemun. Besar sangat-sangat sampai tak larat nak explore semua. 


Dah tak sabar nak shopping!!

Ain, Ezam & our tourist guide from Malaysia, Fish Tee

Kebetulan ade 2 group from Hai-O singgah di sini, so agak pack. Us from group C sahaja ade 5 buses, all 5 buses from GLAMpreneur. Jadinya dalam mall ni penuh kami jer la. Tapi senang nak recognize Glampreneur, we were wearing I Love GLAM shirt with green pant ;) k-pop style!

Serius betul!
Beli souvenir for family, business partners, clients & friends.

Korean lady?
No! Ni Olyn, site engineer from Sunway.
Her first trip. Next to Gold Coast with me & team.

Done round 1 of shopping, rehat sekejap sambil minum kopi ;)
Tapi muka macam tak berapa puas kan? haha

Ha! After 2nd round baru muka nampak berseri-seri kan?
Eh bukan kami yang perempuan je shopping, lelaki pun tau ;)
Finally ada pic berdua ;)
Hubby busy ambil video for our team.



Penutup aktiviti shopping for Day 1!! Ieja happy sangat-sangat coz dapat share moment indah macam ni dengan kawan-kawan. Most of them ni first time travel oversea, except me, Yong & Ain. Macam ieja dulu, masa mula-mula qualified first trip ;)

Bila ramai macam ni rasa seronok sangat. Even hubby dah ada geng sendiri. Now time to check in. Ni biasa, bukak mata je terus shopping. hehe. Masa shopping mana rasa penat kan. After shopping baru rasa penat + sleepy. 

This time we stayed at Best Western Premier in Kukdo. Location very strategic, dekat dengan shopping place such as Dongdaemun & Nongdaemun, jalan kaki pun boleh. Next to hotel ade convenience shop just like our 7 Eleven, so in case you need anything. Even very near to subway station, just about 5 min walking distance. Of course yang paling best bilik luas & selesa sangat-sangat!!



After check in terus ZZzzz .... After take a nap & rest, kami get ready for our Gala Dinner. Tema ala-ala baju raya ;) 

Black & red. 


Posing depan hotel pulak ;)


With my team, The Diamond Circle

Our Gala Dinner took place at the Best Western Premier Seoul Garden Hotel, Seoul. Same hotel management with our Best Western Premier Kukdo Hotel but different location, but yet still in Seoul. Since our trip to Korea with 860 entrepreneurs, syarikat kena split our hotel by group. Tak muat nak letak satu hotel ;) 

For information, our trip pecah rekod Korea Tourism Organization as the biggest muslim group that visit Korea. Bangga!!

Me, Eida & husband, Eddy, Airin & husband, Rosman.

Meja sebelah ;)
Yong, Dian, Olyn, Faeza & Ain

Baru lengkap ;)
Thanks Zaer tolong snapkan pic kami.

Dinner was superb, memang sedap. Ada macam-macam from kimchi & local food, fried rice, sushi, western, cakes and many more. Not only food was superb, but also the performance from their K-Pop artist. Dah rasa macam konsert. hehe.


Tak sure nama group coz I'm not K-Pop fans sangat ;)
But their performance not bad. Memang K-Pop artist pandai entertain audience. 

Gangnam style is a must. Yang ni bukan from Korea ya, from TTDI ;)
Our Social Media strategist, CDM Razali Zain.

Hubby with his G-Sport members, Dr Hasbi, Acap, CDM Razali, Arman, Arzizul & bakal CDM Zaer Ali.

Our group C, all the GLAMpreneurs!!


Day 1 completed and we are ready to rawk KOREA!!

GO THE DIAMOND CIRCLE GO!

GO GLAM GO!

xoxo,








2 comments:

Fatin Zaini said...

enjoy this entry very much kak ieja.. :) best dapat jadi protege kak ieja.. one day fatin mesti ada dalam trips oversea nie jugak!! confirm!!!


www.fatinzaini.com

shaliza aziz said...

Fatin, teruskan berimpian. Focus pada goal, sabar & teruskan berusaha, pasti tercapai impian itu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...