Tuesday, 14 January 2014

Bio Aura Hi-Tech Water System


Assalamualaikum & salam sejahtera,

Hari ini ieja nak share sedikit about Bio Aura Hi-Tech Water System. Dulu husband ieja pernah jual penapis air dari kilang, harga murah je average dalam RM500-700. So masa kawan promote pada kami about Bio Aura memang kami tolak terang-terangan. Dah ada yang murah buat apa beli yang mahal kan. Pada kami nama pun penapis air, so maybe sama sahaja. 

Sampai la last year, ieja sekadar berkongsi dengan kawan yang ieja selalu sakit tekak & batuk. For people yang kenal ieja dari zaman kerja asyik batuk jer. Bila batuk, habis satu floor office boleh dengar ieja batuk. Bukan setakat irritating orang lain but also ieja sendiri la penat & sakit dada. So masa ieja cerita pada kawan, rupanya dia pun ada masalah yang sama. Dia cakap after guna Bio Aura dah kurang masalah batuk & athma.

Alhamdulillah after almost a year memamg ieja perasan not only ieja, anak pun dah kurang batuk. Kalau dulu setiap bulan mesti ada batuk. For me rasanya dah tak batuk for almost a year. Alhamdulillah.

Then last week, sepupu ieja, Kak Noor advise mak dia beli Bio Aura from me untuk gantikan water filter lama dia. Kak Noor pun rupanya dah lama pakai Bio Aura ni.Dia sendiri akui memang bagus. Yang jadi cerita sebab masa datang rumah emak ieja, dia nampak Bio Aura ni & Bio Zone Food Purifier. Terus order 2 product ni dengan ieja. Thanks mama sebab tolong share your own experience. hehe.

So for today ieja nak share details about Bio Aura. Next time ieja share kenapa mama & Kak Noor guna Bio Zone Food Purifier tu ye. Benda baik wajib share ;)

Bio Aura Hi-Tech Water System

  • Teknologi Nano
  • Membersihkan air minuman
  • Mengalkalikan air minuman
  • Memberi tenaga kepada air minuman secara optimum


alkaline-benefits.jpg

Rekaan 6 penapis masing-masing menjalankan fungsinya yang tersendiri untuk membekalkan sumber air yang berkualiti.


PENAPIS A: Membersih
Liang yang bersaiz 0.9 mikron mencapai tahap penapisan sehingga 99.999%. Dapat menapis dan menyingkir bahan pencemar seperti karat, kotoran, pasir lumpur dan bakteria.


PENAPIS B: Menghilangkan bau
Menghilangkan bau yang tidak menyenangkan, warna, rasa, bahan pencuci dan elemen-elemen kotor yang lain bagi mengelakkan pertumbuhan bakteria.


PENAPIS C: Stabil & Memperkayakan mineral  
Activated carbon block yang memenuhi piawaian NSF dan penukar ion berlogam KDF dapat menapis unsur logam berat, klorin, pencemar kimia, di samping mengawal kestabilan air, bakteria dan alga. Unsur resin pula akan melembutkan molekul air dan memberi kesan dengan menghasilkan bahan-bahan mineral.


PENAPIS D: Selamat
Memenuhi Piawaian Keselamatan Antarabangsa. Memiliki fungsi penyerapan yang tinggi, berupaya untuk menyerap atau menyingkirkan unsur logam berat, bahan-bahan radioaktif, bahan kimia dan racun serangga.


PENAPIS E: Bertenaga
Teknologi penukar tenaga memecahkan molekul air kepada molekul air yang lebih kecil secara berkesan supaya dapat diserap dengan mudah oleh tubuh badan manusia. Lebih-lebih lagi, ia meningkatkan kapasiti air untuk membekalkan kandungan oksigen di dalam badan.


PENAPIS F: Beralkali
Penstabil tenaga berteknologi Nano mengekalkan dan menstabilkan kandungan tenaga dalam saiz molekul air yang kecil untuk tempoh masa yang panjang. Ia berupaya untuk menyelaraskan sifat air supaya lebih cenderung kepada beralkali, yang baik untuk tubuh badan, menggalakkan metabolisme, mengaktifkan sel-sel badan untuk menguatkan sistem imunisasi dan fungsi detoksifikasi badan.


TEMPOH PENUKARAN SETIAP PENAPIS YANG DICADANGKAN:





1. Apakah teknologi Bio-Aura Hi-Tech Water System?
Bio Aura Hi-Tech Water System menggabungkan revolusi teknologi nano dan 6  penapisan berperingkat  untuk membersih, mengalkali and memberi  tenaga kepada air minuman secara optimum.

2. Apakah nilai pH air selepas ditapis oleh Bio Aura Hi-Tech Water System ?
Air yang sudah ditapis oleh Bio Aura Hi-Tech Water System akan mempunyai nilai pH air yang cenderung kepada beralkali. 

3. Adakan Bio Aura Hi-Tech Water System menggunakan elektrik?
Tidak. Bio Aura Hi-Tech Water System tidak perlu menggunakan elektrik. Justeru, ia amat menjimatkan tenaga dan kos.

4. Berapa lamakah warranti bagi Bio Aura Hi-Tech Water System? 
1 tahun warranti dari tarikh pembelian.

5. Perlukan saya menukar kesemua penapis dalam masa yang sama?
Tidak. Anda hanya perlu menukar setiap penapis dalam masa yang berlainan mengikut jadual  penukaran.  Penapis A, B, C = 1 tahun, Penapis D, E     = 3 tahun dan Penapis F = 5 tahun.


Kelebihan Bio Aura Hi-Tech Water System 

  • Bahan berkualiti. Hanya bahan-bahan terbaik digunakan dalam pembuatan penapis.
  • Rekaan yang mesra-penyelenggaraan: Sistem ‘pusing dan kunci’ memudahkan pengguna untuk menukar dan membersihkan penapis.
  • Pemasangan yang mudah: Alat-alat gantian disertakan untuk kesesuaian pelbagai jenis kepala paip di rumah.
  • Penutup penapis warna berbeza untuk memudahkan pengguna mengenalpasti jenis penapis 
  • Saiz penapis yang lebih besar. Membekalkan kandungan yang lebih tinggi dan menjamin keberkesanan.
  • Sesuai dipasang di rumah, pejabat, kilang, dan kedai-kedai makan.
  • Tidak menggunakan elektrik, menjimatkan tenaga dan kos.
  • Selamat digunakan. Air Bio Aura boleh diminum tanpa dididih.


Ciri-ciri Bio Aura Hi-Tech Water System 


  • Menghasilkan komponen bersifat nano dan kandungan oksigen yang tinggi, menggalakkan kesihatan badan yang menyeluruh.
  • Kandungan bio-tenaga yang berganda dan meningkatkan keaktifan sel-sel tubuh.
  • Molekul-molekul bersaiz nano menambahkan keberkesanan penyerapan nutrien.
  • Memperkayakan kandungan mineral air untuk keperluan kesihatan tubuh.
  • Menghapuskan toksin, bakteria, klorin dan unsur logam demi menjamin keselamatan air yang diminum.
  • Menghilangkan bau yang tidak menyenangkan.
  • Nilai pH air yang cenderung kepada beralkali setara dengan keperluan badan. Bio Aura membantu menyelaraskan pH tubuh berasid.
  • Menjamin kecantikan dan kehalusan kulit serta kesegaran makanan.




Itu sahaja perkongsian dari ieja hari ini. Personally bila ieja tukar water filter yang lama kepada Bio Aura rasa sangat berbaloi. Kadang-kadang kita berkira untuk jaga kesihatan, tapi kalau dah sakit tak berkira untuk sihat kan. 

For special price or nak jadi our next GLAMpreneur, just contact me :)

Thanks for reading.

012-4972602






No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...