Thursday, 30 January 2014

What's Next for February 2014



1. New challenge + looking for more achievement




Every month is a new start for me. Kalau dulu zaman bekerja paling suka tunggu March / April, sebab masa ni bonus masuk. hehe. But today, every month is a new challenge & looking forward for more achievement.

Ieja admit income business memang tak tetap. Semua tahu about this. Tak kira la business apapun, even business conventional contoh kedai makan. Tapi dari business income 9/10 rezeki. 

Pada yang risau nak start business as full time, they can start as part time. Our business contohnya, mainly using social media / online, so tak susah pun. Macam ieja dulu pun start as part time sahaja. Actually lagi best bila income tak fixed, boleh dapat lebih kalau usaha lebih. Janganlah kita malas, tu apa pun tak boleh ;p Lagipun tu bukan ciri-ciri insan cemerlang. Just imagine kalau income bulanan business equal to 3-6 months our salary (which is fixed), agak-agak seronok tak nak jadi rajin?

Btw, rasa makin excited sebab bulan ni makin ramai business partners yang akan naik pangkat. Bila pangkat naik, confirm income makin naik. Go Go The Diamond Circle!!


2. Our birthday month



Yes!! Makin bertambah usia. haha. Psycho kan. Ada plak yang suka makin tua ni. Btw, ieja & husband memang celebrate birthday in the same month. Mine on 26th, and him on 14th Feb. Senang kan celebrate sama. Ni tak cukup best, my mum & dad celebrate birthday on the same day, 8th Nov. Cuma tahun tak sama. Me & hubby sebaya, sama tua. LOL


3. Gold Coast trip




Wow!! Macam tak percaya another a few days to Gold Coast, Australia. Never been to Aussie before. My 6th FREE trip & the 9th country from my business. Siap kira-kira tadi, after 2 tahun terasa banyak sungguh free trip from company. Belum sempat ke Gold Coast, now tengah ON pakej Shanghai. Alhamdulillah setiap kali qualify trip, semakin ada pertambahan jumlah rakan kongsi yang qualify sama. 

Nak qualify diri sendiri memang senang, tapi lagi seronok kalau dapat pergi with business partners. Tu kepuasan sebenar as a leader. To my partners, thanks sebab sama-sama bagi komitmen untuk ieja bantu. InshaAllah Shanghai kita target 1 bus for The Diamond Circle. Uolss pun invited tau, still open. 

Teamwork makes the dream work!

So far kami dah dapat itinerary for our Gold Coast trip. Rasa lebih santai & tersusun. Alang-alang dah ke sana in our birthday month boleh la celebrate birthday di sana. Selain ieja, our business partner Suhaili pun birthday in February. Not only us, pasangan Ain & Ezam akan celebrate their anniversary there too. Confirm lebih meriah & sangat bermakna. Bukan selalu dapat celebrate over the sea hehe.

Alang-alang dah mention about our Gold Coast, why not ieja share our itinerary there.

For this trip, we will be staying at Outrigger Surfers Paradise Hotel. OMG!! Dekat sangat dengan beach, jalan kaki jer. This hotel has been recognize as the best accommodation is Gold Coast. Okey, makin tak sabar ni!!



Day 1 - Paradise Country Farm

For people yang tak pernah ke Aussie, of course rasa excited nak tengok kangaroo & koala secara live LOL. Bukan biasa tengok kat sini (Malaysia), kat kampung di Pahang mahupun Kedah tak de ternak ni. haha. 

Day 2 - Movie World

My partners semua pakat ajak naik roller coaster. Mak ni kalau extreme sangat boleh tahan nervous. That day masa di Lotte Theme Park pun dah nervous. Hope ada yang tak berapa extreme LOL. 



Nampak tak mak nervous, yang lain ni seronok plak huhu
Yang pasti masa ni semua jadi macam budak-budak kot, enjoy sakan ;) Sekali sekala honeymoon berjemaah without kids. Tak lama pun.

Kat sini nanti boleh bergambar sakan & shopping for Fariz. One thing from the free trip, dah boleh study about tempat-tempat menarik. Then senang kalau nak planning own trip after that. 






At night we have a grand dinner. Kerlass kan dinner company buat di oversea ;) The dinner for about 300++ qualifiers & our theme for GLAMpreneurs is a beach & floral wear. 

Nak pakai macam orang Aussie tak la kan. Giler pakai macam ni. Macam majalah Mangga kot LOL. Just cedok idea sudah ;) Jom cari pario & seluar bunga-bunga ni. Mesti dinner malam tu havoc because all GLAMpreneurs sporting. Owh my!!! Tak sabarnya.







Day 3 - Sea World

Next to Sea World. Bukan setakat tengok dolphins, banyak juga rides di Sea World. Again, hope ada yang tak extreme sangat. Dorang ni dah pakat-pakat nak ajak naik semua. Apa la alasan nak bagi nanti LOL 











Day 4 - Harbour Town Factory Outlet & Brisbane city

Not sure what to shop here. But I heard about Oroton & Pandora cheaper than KL. If you guys nak pesan, boleh la whatssap ieja ye. 


Dah berkenan dengan yang ini :)



Later at night we gonna have sightseeing of Brisbane city. Looking forward for this. Everytime bila pergi tempat orang, ieja notice setiap tempat mesti ada kelainan, i.e. their building structure, lifestyle, cara mereka berpakaian, apa yang mereka buat & banyak lagi. 






I think that's all for now. Nanti after balik dari Gold Coast ieja will share more ya. Do follow us in instagram #thediamondcircle #tdcingoldcoast #glamjourneys 

Opss tak lupa juga nanti ieja buat giveaway from Gold Coast too. So stay tune with my blog ya.

I wish you have a great February too. If you wanna start your journey with us, do contact me at 012-4972602. You may take your time to learn more about us before make any decision. One thing about GLAM, kami tiada paksaan :)

Happy holiday uolss!! 

Drive safe.


P/S: Ieja will be in Raub & Sungai Petani this CNY holiday. Ring me for a coffee ya ;)

3 comments:

Qeela Aini said...

Waa bestnyee sis nk pegi australia pulak šŸ˜ have a great month ahead yea sis!

athirah Safarudin said...

sme tarikh ngan parents akk :)

shaliza aziz said...

Qeela, akak pun teruja dik. First time ni. Thanks for the wishes.

Athirah, sama date, senang ingat + unik :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...