Monday, 10 February 2014

RoboCop 2014



Uolss dah tengok RoboCop? Lama tak buat review about movie ni. Since semalam baru je tengok & the movie memang best so nak share my review dengan uolss. Since hubby memang suka tengok wayang, pantang ade movie best mesti dia ajak.

Release Date: 30 Jan 2014Language:English
Genre:Action / Science Fiction
Running Time: 120 minutes
Director:José Padilha
Cast:Joel Kinnaman, Gary Oldman, Samuel L. Jackson, Abbie Cornish, Michael Keaton, Jay Baruchel
Synopsis: In a crime-ridden city, Alex Murphy, a fatally wounded cop returns to the police squad as a powerful cyborg named Robocop with submerged memories haunting him. Apart from being controlled by corporate interests, Murphy has to deal with his personal conflicts on being transformed into a machine hybrid from a human before hunting down the evil forces.
**Source: http://www.gsc.com.my/ 


For me jalan cerita menarik. Hero tak la handsome mana, just okey. Boleh macam tu haha. Bukan hanya ade plot action jer, malah element emosi buat cerita ni lagi best. Kagum tengok Detective Alex Murphy ni bersungguh dalam jalankan tugas dia as polis sampai bahayakan nyawa sendiri. Cuma masa permulaan cerita, ada part promote US & perli issue terrorist Islam. 

Ikutkan Robocop cerita lama, cuma ieja tak berapa ingat macam mana version yang dulu. For me jalan cerita jadi makin menarik bermula bila Alex di bom. Next scene bila doctor approach her wife to offer an option to save her husband. As a wife of course sanggup buat apa sahaja untuk selamat kan husband. Bermulalah cerita Alex jadi Robocop. 




Of course watak utama semua orang suka. For me apart of Alex Murphy, Ieja suka watak Dr Dennett Norton. Without him tak de la Robocop ;) Bagus Dr ni, bukan cepat gelap mata sebab duit. Rasa touching bila Dr ni really concern about Robocop. Ni namanya ikhlas bekerja hehe.



Then antara scene yang rasa touching bila Alex hilang emotional sense & ignore about his son. Tu beza robot & manusia kan. Overall cerita best. So untuk tahu lebih lanjut, uolss kena pergi tengok tau. Ieja nak cerita panjang pun tak pandai sangat. 




Have a great Monday everyone!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...