Wednesday, 12 March 2014

Kelebihan Mineral Coffee




Coffee is one of the most consumed in the world. For some people tak lengkap hari mereka without coffee. For me I start falling in love with coffee masa zaman PMR. Bila nak study jer mesti siapkan 1 big glass of nescafe tarik. Bila masuk asrama, no choice 3 in 1 jadi pengganti. Tak best sangat sebab tak kaw. 


Later bila dah kerja, bila mengantok mesti cari coffee. Masa di office lama, Coffee Bean outlet in our building. Lagi la senang nak cari coffee. Then di Malaysia kalau nak lepak jer, mesti teringat Starbucks. Mana-mana pun ada except my area. Selamat duit hehe. Because of coffee juga, kopitiam sangat famous di Malaysia. So I guess coffee part of our cultural.




My latest obsession is Mineral Coffee. Masa belum try minum, ingatkan ramai minum coffee ni hanya untuk kesihatan, sebab no sugar added kan. Rupanya memang sedap. Since then rumah sendiri & rumah emak dah tukar coffee to Mineral Coffee. 


So let me share why we should change to Mineral Coffee.






Kelebihan Mineral Coffee kerana kandungan utama iaitu Garam Buluh (Bamboo Salt). The only coffee in our market with salt. So bukan hanya sedap, malah pilihan yang lebih bijak.


Kelebihan Garam Buluh
  • 70-80 jenis mineral semulajadi dan elemen surih (magnesium, iron, calcium & potassium)
  • Makanan beralkali
  • Ejen anti-oksidan yang kuat
  • Kuasa penyembuhan yang cepat
  • Menghilangkan keletihan fizikal dan mental.
  • Melegakan tekanan.
KAEAM KOREA merupakan pengeluar garam buluh yang diiktiraf oleh kerajaan South Korea sebagai 100% garam buluh organik yang diformulasi berasaskan remedi tradisional Korea yang diwarisi sejak 1300 tahun dahulu dengan sejarah dan penggunaan yang terbukti.


Kelebihan Magnesium

1. Membalikkan osteoporosis 
2. Mencegah penyakit kardiovaskular 
3. Mengawal tekanan darah tinggi
4. Merawat diabetes 
5. Merawat migrain, insomnia, dan kemurungan

Kelebihan Kalsium (Calcium)

1. Mencegah Osteoporosis 
2. Membantu mengawal berat badan
3. Mengurangkan gejala PMS
4. Boleh memerangi Kanser 
5. Mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular dan tekanan darah tinggi 

Kelebihan Besi (Iron)

1. Pembentukan hemoglobin
2. Pembawa oksigen
3. Membantu fungsi otot & otak
4. Mengelakkan kekurangan zat besi (anemia)

Kelebihan Potassium

1. Mengekalkan fungsi jantung, otot, buah pinggang & organ-organ penting dalam keadaan baik  
2. Memainkan peranan penting dalam imbangan asid based dalam darah
3. Membantu fungsi metabolisme karbohidrat, keseimbangan cecair dan pertumbuhan otot
4. Mengurangkan tekanan darah 
5. Mengurangkan risiko untuk strok
6. Meningkatkan ketumpatan tulang-mineral dan mencegah osteoporosis

Sumber: http://healthyeating.sfgate.com


Antara testimoni Mineral Coffee from clients. Gambar credit to my business partners, Nia Imawiyah, Afizah Nordin & Ain Zulkarnaind.


testimoni Mineral Coffee

testimoni Mineral Coffee

testimoni Mineral Coffee


Banyak kan kelebihan Mineral Coffee ni. That's why Mineral Coffee one of the TOP product in our company. Kalau berminat nak try this Mineral Coffee or be our business partners, just contact ieja 012-4972602 or my husband, Ridhuan 013-6825885.


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...