First Day As WAHM ~ Eida Idris

Monday, 21 April 2014



One of the happiest moment bila anak didik business capai apa yang mereka impikan & apa yang kita capai :) Ni memang priceless moment. This business is duplicable, apa ieja dapat my partners akan dapat sama, just follow step by step.

One of my partner, Eida Idris pernah mention about busy kerja & kurang masa dengan anak. Rasanya ni biasa. Sebab di tempat kerja pun demand kerja makin bertambah & sometimes staff pula makin kurang. Tu yang kerja jadi makin banyak. Kena faham company point of view, dalam nak increase profit most of the company ambil jalan dengan kurangkan staff. 

Sebab dulu tak larat stress kerja, Ieja decided to all out berbusiness coz dah memang aim one day nak resign & jadi full time mumpreneur. Biar busy sekejap dari kita mengeluh sampai pencen. hehe. But ramai juga buat business ni & masih boleh mantain kerja as usual. Ieja memang salute to them & lagi best sebab ada 2 income :)

So last Monday, was her first day as Working At Home Mother. Baca entry Eida buat ieja tersenyum happy. Memang terasa best sangat-sangat. Now after one week, ieda cakap anak-anak dia pun happy with her decision.

Bukan bermakna berhenti terus kerja. But just tukar kerjaya or career. Zaman sekarang mostly wife bekerja untuk bantu suami. Just as WAHM waktu keja lebih flexible & manageable. Nak tahu apa yang Eida lalui, jom baca her entry.



Post Comment
Huda Hamid said...

Nak jugak jadi WAHM

Auto Post Signature

Auto Post  Signature