Tuesday, 27 May 2014

Tips Jimat Minyak - JTX Air Tracker







Bulan Ramadhan just a month away. Raya pun another 2 months. Selalunya during bulan ni kita banyak travel especially balik kampung. For me kampung di Pahang, husband pula di Kedah dah confirm more KM hehe. Selain musim perayaan mostly yang di KL pula kalau bekerja, rumahnya jauh-jauh belaka. Of course sebab nak beli rumah yang dekat dengan office mungkin tak mampu hehe. 

Selain faktor millage ada lagi punca pengunaan minyak bertambah. Antaranya:

1. Sikap & cara pemanduan
* Menggunakan gear dua atau tiga terlalu lama sebelum menukar ke gear seterusnya (kalau dalam jem of course no choice kan)
* Tabiat menekan pedal minyak terlalu kuat ketika pemanduan mendatar atau menuruni bukit (jarang orang nak bawak kereta slow ni hehe)

2. Beban yang banyak. Cuba tengok dalam but kereta, kalau perempuan dah macam rak kasut ;) For some people bawak golf set & apa-apa jua yang berat. Lebih berat, lebih banyak minyak di gunakan.

3. Carrier (alat membawa barang atas bumbung kereta) juga boleh menambah penggunaan petrol pada kadar lima peratus. Karier menghalang udara berlepas ke belakang dengan sempurna ketika kereta memecut. Yang ini kereta ayah ieja pun ada. Tak boleh nak elak sebab dia berniaga & selalu angkat barang berat atas bumbung tu. 

Some of the faktor tak boleh nak elak kan. So why not kita try solution lain iaitu dengan mengunakan JTX Air Tracker. Tips jimat minyak paling mudah & berkesan. Biarpun product baru tapi Hai-O dah test for 1 year before launch. Bukan hanya test di lab, memang dah pakai & terbukti berkesan. Not only that, this product dapat Gold Award di ITEX 2013. 




For more info, just CLICK HERE


Recently artikel about JTX Air Tracker di Mingguan Malaysia 


Special untuk menyambut Ramadhan, special price for those the first 10 yang pm ieja. Boleh request for demo too. Dah tengok bukti baru lebih percaya kan :)





012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...