Friday, 9 May 2014

Two Years Ago, May 2012 ..


Two years ago, May 2012 ...

I was updating about my first Europe trip to Holland & Belgium (CLICK HERE) & (CLICK HERE). I was still new in this business, less than a year :) Kira junior dalam GLAM. 

Tak pernah sangka buat business dengan niat nak cari side income untuk cover hutang, akhirnya jadi lagi seronok bila impian jadi kenyataan. Worked as a banker, income just cukup-cukup. Tak lepas nak holiday overseas.







Then, even baru balik from Holland & Belgium trip, but I was already qualified for Guangzhou with business partners. Yang ni ramai cakap heaven for shopping kain. Kebetulan masa ni sebelum Raya. Memang masing-masing masa tu shopping tak ingat. Nasib my luggage not over weight. The package close end of April & our trip to Guangzhou was in July 2012. About 3 months after the closing.

This time first trip for DDM Norain, but now she already qualified for 6 countries. Proud with her, among my early protege. 




I was updating about my Johor trip too. Dari team yang kecil kini dah semakin ramai :) Happy with their progress too. Dalam business ni it's not only about money, perubahan sikap & penampilan antara yang akan nampak jelas. Of course bila makin buat, income makin besar. Congrats team TDC Johor!




So where I am in the next two years from now?

Inshallah, lebih baik dari sekarang & dah nampak hala tuju dalam business ni. For past 2 years, business ni banyak mengubah kehidupan kami. Bukan ieja sahaja, but to my husband, Fariz & family. Even to my business partners. 

Dari buat business secara part time now I am full time mumpreneur. I have option in managing my time. Dari pakai Iswara then Myvi now alhamdulillah dapat pakai kereta idaman, BMW. I guess my husband paling suka, coz that was his dream car too. But our Myvi still ada, banyak berjasa tu :) Income pun jauh beza dari dulu. 

Kadang-kadang terfikir, if ieja tak ambil peluang ni dulu di mana ieja sekarang. Bila ingat balik dulu selalu stress kerja, ntah bila tak stress pun tak tahu. hehe. 

InshaAllah in the next two years, lebih ramai business partners yang capai seperti ieja sekarang. Sebab dalam business ni just follow yang dah berjaya & cycle business akan sama. So in the next two years maybe ieja boleh capai macam CDM Hanis Haizi income 6 angka. Amin!! 

Semoga perjalanan business ieja & business partners semua di permudahkan. Semoga Allah tetapkan hati kami untuk bersatu bersama & tak lupa diri. Tak guna juga kan kalau banyak duit tapi lupa diri. Semoga di jauhkan. 

For past two years juga ieja nak ucapkan terima kasih to all followers & blog readers. Kalau tak ada uolss yang membaca, tak ada la Shaliza Aziz di sini. TQ so much! 

For those interested to be part of our team, just contact ieja or any of my The Diamond Circle partners. We are more happy to assist you :)







012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...