Wednesday, 4 June 2014

Now & Then - My Glasses


Assalamuaikum & good afternoon :)





Amboi nampak garang pulak kan. Depan tokey kedai haruslah control, tu tak senyum masa nak selfie ni. Tujuan selfie nak compare frame mana yang ok ;) Dalam pic nampak yang kiri macam ok tapi my previous frame pun black color. Nanti hubby cakap macam sama. Dia cakap bazir buat baru. haha

Maybe uolss jarang nampak ieja pakai glasses, actually ieja been wearing glasses since form 2 lagi. Ingat lagi my first glasses tu bertahan for few days sahaja. Masa kelas PJK tanggalkan & letak sebelah baju. After habis PJK class tengok ada classmate tak perasan, dia letak bag dia atas my glasses. Terus patah. 

Then terus tukar frame baru, brand Adidas. Mama as usual memang marah la sebab careless. Papa as usual, very cool guy. So dia belikan yang baru. Masa zaman ni zaman Amy Search famous with glasses macam mata lalat. Famous jugak glasses macam Radhi OAG. Since masa sekolah di Sementas, ieja seorang je pakai glasses mata lalat ni, melekat gelaran ni. So kalau orang nak describe ieja dia akan refer to cermin mata lalat hehe. Kenangan.


Kiri my first glasses, kanan that my mata lalat adidas glasses hehe. Ni masa form 2. 

Now not only me pakai glasses dalam family, from mama, papa & all my sisters mata rabun. Dapat hubby pun sama rabun, sehati sejiwa hehe. Just that ieja punya power paling rendah among them. Paling rabun my sis, Elise & hubby power about 500.

Recently ieja rasa my glasses (power) no longer suit with my eyes. Then terus pergi check mata rupanya power makin turun. Bayangkan pakai glasses dari sekolah, normally orang makin naik but me makin turun. Alhamdulillah. Bukan sebab makan carrot ek haha. Tak suka pun makan carrot. 

So after pilih punya pilih so this is my choice from Christian Dior. Risau pakai glasses tudung nampak kembang hehe. Lepas tu risau nampak tua, haha. Yang ini sebab tak boleh terima hakikat makin berusia kan. 








Ok tak? Hope ok la kan. Minta-minta Fariz nanti tak la rabun, leceh pakai glasses ni. Dari beli glasses ni baik beli benda lain hehe. Itu sahaja cerita from ieja. 

Thanks for following my blog & my story :)




012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...