Tuesday, 19 August 2014

Tips Memilih Tuala Wanita dan Bio Seleza



Penggunaan tuala wanita yang tidak selamat boleh mengancam kesihatan tanpa disedari. Secara puratanya, setiap wanita menggunakan sekurang-kurangnya 15,000 keping tuala wanita dalam tempoh 35 tahun sepanjang hayatnya

Bayangkan perempuan bermula memakai tuala wanita seawal usia 10 tahun dan terus memakai tuala wanita biarpun sudah menopause. Selain waktu period (datang bulan), wanita hari ini kebiasaannya memakai panty liner setiap hari. Risiko yang sama biarpun hanya panty liner.





Kini, kira-kira 83% wanita mengalami jangkitan pada bahagian kemaluan. 62% punca jangkitan tersebut disebabkan oleh penggunaan tuala wanita yang tidak selamat atau kurang menepati piawaian. 


Ini contoh perbandingan antara tuala wanita biasa vs Bio Seleza.




Kenapa tuala wanita jenama biasa tidak selamat? 

Kerana tuala wanita di pasaran menggunakan kertas recycle. Melalui proses recycle ini, kertas tersebut akan di lunturkan (bleaching) menggunakan chemical. Bayangkan kertas magazine / paper tu letak di Miss V. Oh tidak!! Dah bleach nampak la kertas tu putih bersih murni kan. Hakikatnya sangat bahaya. 

Kertas yang di bleach tadi terdapat dioksin. Dioksin adalah kesan sampingan proses pelunturan yang di gunakan di dalam pengilangan product kertas, termasuk tampon, tuala wanita, panty liner & lampin pakai buang baby. 






Tuala wanita yang biasanya terdapat di pasaraya, bukan sahaja terdedah kepada dioksin. Malah tuala wanita tersebut tiada fungsi untuk kesihatan. Since kadar cancer semakin meningkat, ramai yang mencari tuala wanita dengan fungsi.

Uniknya Bio Seleza, merupakan satu-satunya tuala wanita yang mempunyai 4 kebaikan utama.





1. Bio Velocity (BV)


2. Ion Negatif


3. Nano Perak


4. Sinar Inframerah Jauh (FIR - Far Infra Red)




Jadi, pilihlah tuala wanita yang selamat. Jika anda rasa entry ini bermanfaat untuk anda, keluarga dan rakan-rakan boleh share dengan mereka. Bukan untuk ieja sekadar menjual, anda boleh beli dari sesiapa pun. Tapi ieja rasa untuk kesihatan bersama. 

After ieja sendiri belajar tentang tuala wanita, rasa takut pun ada. That's why di peringkat sekolah menengah, pelajar perempuan dah mula di beri vaksin HPV untuk mengelakkan daripada terkena penyakit kanser pangkal rahim.

For those berminat nak beli or nak jadi wakil jualan di tempat anda, boleh contact ieja di 012-4972602. Tak susah nak jual, sebab product keperluan harian kita semua. 

Sebagai rujukan: Frequently Asked Question (FAQ) Bio Seleza




012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...