Tuesday, 2 September 2014

Short Trip to Johor Bahru



Assalamualaikum & salam sejahtera,

Hari ini semua dah masuk office & back to working mood. Yelah semalam mostly masih cuti. Seronok pula cuti panjang, from Saturday to Monday. Actually ieja pun masa mula-mula plan tak nak keluar KL. Konon nak stay di rumah je. Sekali adik ieja, Ulan & Elis ke Johor. Then Airin pun bakar line, end up after business appointment Sabtu tu terus ke JB. Unplanned trip, lama tak buat macam ni. Husband cakap bawak Fariz jalan-jalan after exam hehe.

Last time kalau ke JB mesti nak stay di Thistle Hotel, but nowadays husband lebih prefer New York Hotel. Sebab just opposite dengan Banafe Restaurant. Senang nak turun makan anytime & memang dekat dengan town or any main attraction. Lucky kami booking siap-siap thru Agoda. Kalau walk in mesti dah penuh. Currently rate dalam range RM180-200. Bilik pun ok, perabot baru. Ieja rasa baru je kot renovate.

Sampai JB kami singgah rumah Ain dulu. Dia dah masak mee goreng special ;) Tak sangka jadi rapat. Dulu masa zaman MRSM tak pernah bercakap dengan Ain, sebab dia macam sombong. Tapi biasalah, tak kenal maka tak tahu. Suka hati je cakap orang sombong kan, tak baik githu. hehe. For me both Ain & Ezam antara partners yang konsisten & senang untuk di bimbing biarpun latar belakang dorang ni power. Bukan rapat dalam business sahaja, rapat macam keluarga juga. Hope hubungan antara kami kekal sampai bila-bila.




GLAM Kids ;)


After balik dari rumah Ain tak sah kalau tak ke Senibong. Biarpun dah makan nak juga makan makan ketam cili di Senibong. Tu antara sebab husband sanggup turun JB ni. haha.


King crab from Alaska Ocean. Kerlas kan crab pun imported. 

Then after Senibong baru nak check in. Masuk je hotel terus semua lena. Then the next day bermula agenda budak-budak. Airin ajak bawak budak-budak ke Zoo. Since kami tak bawa passport so jalan-jalan dalam JB je. Zoo yang ada Zoo Johor. Jangan under estimate. Ni zoo yang tertua di Malaysia. Bak kata Ain elok la tak besar sangat, so emak2 tak berapa penat. haha.

Overall Zoo Johor not bad. Entrance fee sangat murah & kalau nak bawak anak naik kuda or boat air (ntah nama sebenar) pun murah je. Kalau bawa anak yang above 12 years old maybe dia bosan sebab tak banyak sangat haiwan. For below 12 years okey je. 
















So far ini je yang snap, haiwan2 lain terlupa nak ambil gambar. Lagipun takut uolss bosan tengok banyak sangat haiwan ;) For kids boleh la kan. Mak bapak budak tak berapa layan. Kalau nak datang better datang awal, macam kami datang around 11am still tak ramai sangat. From New York Hotel just about 4km. 


Then sebelum balik KL sempat singgah tengok baby Faeza. Baru 2 minggu bersalin. Faeza biarpun bersalin c-sect tapi nampak sehat & cergas. Dia cakap tips minum BV Alfalfa, Mineral Coffee & pakai Premium Beautiful. Based on pengalaman dia yang 3x dah bersalin, yang ni paling cepat sembuh after amalkan tips tadi. Of course, jangan pakai yang ketat. Thats why kalau nak beli approach trusted agent.

 



Last sebelum balik KL singgah rumah Syikin pulak. Paling best pekena Mineral Coffee sebelum balik KL bagi tak mengantok. Tahan la mata for 4 jam++ Thanks Syikin & Fariq. 

Biarpun JB tak ada apa sangat tapi sebab travel with sisters & kawan2 jadi seronok pula. InshaAllah next trip ke Mersing pulak. Adik cakap ada udang galah. Orang2orang Mersing boleh la suggest kat mana tempat yang best ye. 





012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...