Monday, 15 September 2014

Throwback ~ My Guangzhou Trip 2012



Hi,

Dalam excited nak ke Shanghai ni, ieja pun dok cari entry lama about Guangzhou trip. Baru perasan, ieja belum share lagi di blog. Only share about Day 1 & Malam Gala Dinner. Dah lebih 2 tahun berlalu baru teringat hehe.



p/s: abaikan gaya penulisan yang ketika ini masih mentah ;)

So hari ni ieja nak share some of the gambar-gambar during the trip. Actually banyak juga gambar yang hubby ambilkan. Juling juga mata nak pilih tadi hehe. Kalau uolss perasan beza color baju tu menunjukkan hari yang berbeza. Nanti di Shanghai pun ada color tema, start with green, red, yellow & blue. Bila travel ramai-ramai ni seronok macam boria. 

Entry ni ala-ala sesi throwback gitu ;) Enjoy viewing the photos. 


Just landed Guangzhou



Our lunch






Kanan tu Guangzhou International Finance Centre. Guangzhou memang banyak skyscrapers yang terkenal.




Gambar lompat semua tak berapa jadi, so ieja share yang ini ;) Yang penting nak tunjuk tower di belakang tu - Canton Tower. Pernah menjadi bangunan tertinggi di dunia sebelum ni. Now tangga ke-5.


Sesi memborong souvenir 






Our tour guide, one from Malaysia, another one from China
Malam Gala Dinner. Mudanya nampak Mr Hubby masa ni ;)


Masa ni orang lain tengah shopping, kami naik beca cari Nasi Arab hehe

Our photographer, gigih kan Hafiz Atan sampai baring tu nak dapatkan angle yang cun.


Pemandangan from our cruise 


Syikin Salleh, my business partner from JB


Canton Tower at night






Pose depan their balai polis bergerak 


Dengan Yong, she has been travelling with me since Vietnam trip. Alhamdulillah, one of my family under my team.


Sesi memborong lagi & lagi ;)


Ready for boarding. Ape ntah di bebelkan tu.

Guangzhou best for shopping. Barang-barang tak mahal sangat. From sutera, perhiasan rumah such as alas meja, shawl & banyak lagi. Nak cari makanan halal pun tak susah. Coz ramai juga orang Islam di sini. 

Shanghai ieja dengar berbeza dengan Guangzhou. Nanti dah sampai sana baru tahu apa beza kan. Actually from melancong ni banyak juga kita belajar. Memang best. That's why ada yang sanggup tak shopping asalkan dapat travel. Seriously try melancong ke luar negara & rasai perbezaannya. Confirm lepas tu nak travel lagi & lagi hehe. Ieja sendiri after buat business ni baru merasa melancong ke luar negara. Alhamdulillah. Uolss pun boleh kalau nak.

Itu sahaja dari ieja. Thanks for reading my blog. 




012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...