Monday, 8 September 2014

Wonder Mama Restaurant & Cafe Review


Uolss suka jalan-jalan cari makan? Dulu ingat lagi masa zaman JJCM. Bila tengok tu siap plan bila nak makan tempat2 tu semua. End up tak pergi pun sebab jauh sangat. hehe. Tapi hari ni ieja nak share restaurant review dalam KL jer. So anytime uolss boleh pergi.

  1. Wonder Mama Restaurant & Cafe

Fariz siap cakap macam Wonder Pet. hehe. Btw, uolss pernah tengok tak kartun Wonder Pet? Macam dah tak de kan. This retaurant tak jauh, di Bangsar Village je. Opposite Chawan & also HSBC Amanah Bangsar. 

Apa yang ieja suka about this restaurant:
  • Menu lain dari yang lain
  • Menu banyak combination of local food + western
  • Seriously sedap. 
  • Banyak choice
  • Portion not bad, agak banyak
  • Food presentation menarik
  • Harga tak terlalu mahal
  • Tak jauh sangat dengan rumah










Macam mana after tengok menu? Rambang mata tak nak order yang mana? Last few weeks ieja with hubby & Fariz ada ke sana. Kali ni ieja order Special Seafood Maggie Mee Goreng, hubby with his favorite Mama Kampung Style Fried Rice & Fariz Special Beef Burger. 


Mine, Special Seafood Maggie Mee Goreng. Penuh dengan seafood. Dah habis makan maggie, sotong masih lagi banyak.


Fariz - Special Beef Burger with Bacon. The beef patty fresh & tebal. 


Hubby dah 3x kali kot makan sini. 2x order yang sama sebab dia cakap sedap! Mama Kampung Style Fried Rice, kampung style tapi ada beef bacon. hehe. Sebab tu ieja cakap kat sini suka combine menu.


Biarpun dah a few times ke sini, rasanya banyak lagi menu yang belum cuba. 
Semua yang pernah order memang sedap. You can have local & western taste under one roof. Sometimes siap combine lagi :) 

Yang ini masa datang dengan Yong. Yong order Nyonya Mee Siam. Pun sedap, tapi ieja tak ada gambar dia pulak.

My favorite, tak ingat apa nama. Tapi ada salmon, spaghetti & salad.

Biasa kan makan pisang goreng with ice cream? But this pisang goreng di salut walnut. Bukan hanya ada ice cream, ade marshmallow & cream. Tak sesuai kalau uolss diet. hehe


So macam mana? Best kan. So kalau nak hang out with family or friends boleh la try this restaurant. Price for me lebih kurang Secret Recipe but with better choice & food presentation.


Bila kenyang suka hati ;P


Kalau uolss nak try, ni alamat Wonder Mama Restaurant & Cafe.

Address: G6, Ground Floor, 1, No Satu,, Bangsar Village, 1, Jalan Telawi 1, Bangsar Baru, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Selamat menjamu selera!



012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...