Thursday, 9 October 2014

Birthday Celebration for Fariz Eskandar



Last Tuesday Muhammad Fariz Eskandar turn to eleven. 7 October 2014. Dah besar anak mama & abah ni. Cepat betul masa berlalu. Since Tuesday kami dah tahu will be on the road balik KL, so we decided to celebrate early. Konon-konon surprise for him. Kalau buat hari lain, of course Fariz tak expect apa-apa kan.

Dah lama juga tak tempah kek for his birthday. Selalunya just keluar makan or beli kek siap. Tiba-tiba datang ilham pulak nak tempah. Tapi confuse kejap. Masa tu kami di Sungai Petani, nak tempah dengan siapa pulak. Nasib teringat kat business partner sendiri Eida. Actually dah lama dia stop baking. So tak sure dia boleh buatkan ke tidak. 

So ieja contact Ieda & share the idea. Masa mula-mula Ieja mention nak kek Minecraft Eida tanya apa tu. hehe. Ieja tahu sebab Fariz download game tu dalam my ipad. Pelik apa yang best, pening tengok dia main kotak-kotak. So after Eida google she said ok. Since pernah makan air tangan Eida ni, so Ieja yakin dia buat sedap. hehe

Sampai la hari yang di nanti, on last Saturday. Masa Eida hantar gambar kek tu memang ieja rasa teruja coz sama macam apa ieja nak. Mak yang terlebih excited. Tu baru gambar, belum tengok yang real. hehe. 

So here the cake :) Cantik kan. Dalam tu red velvet cake as requested by me. Nampak je kecik, 2kg juga ni. Memang terlebih puas makan. I love the effect of the grass & soil. Nampak macam real pula. 


Fariz punya la excited sampai sayang nak potong :) 

So kalau uolss from utara nak order cake from her boleh la contact Eida (016-406 1454). Confirm puas hati.


Small celebration for him di malam Raya :)

Anak abah ;)

Hadiah birthday dah dapat in advance from us. Dah lama dia power promote Samsung S3 tapi kami buat tak tahu je until his hp recently rosak. Dah rezeki dia. Mama dulu zaman uni baru merasa dapat pakai hp, itupun nokia 3210. I think kids nowadays very advance. Asalkan guna elok-elok why not kan.

Alhamdulillah Fariz ni tak susah sangat nak jaga. Memang sangat memahami business & kerja kami. Very supportive. 

To Fariz, mama & abah doakan Fariz menjadi anak yang soleh & berjaya dunia + akhirat.

Amin!


With love,





No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...