Tuesday, 11 November 2014

Makeup Artist (MUA) Pilihan



Actually dalam adik beradik ieja semua jenis suka bermake-up. Ikutkan ieja yang paling ketinggalan. Skill kurang sikit berbanding adik-adik. Advance dorang ni.  Kami ni influence by mama. Masa mama kerja dulu, dia memang suka bermake-up. Kalau kami nak keluar kena tunggu mama make-up. Sekarang ni hubby & Fariz pula kena tunggu ieja make up. haha. Tapi tak lama pun, less than 20 min. 

Since ieja buat business ni, baru berjinak-jinak dengan MUA (makeup artist). Else make up sendiri jer. Kenapa nak guna service MUA. Sebab their make up tahan lebih lama & of course lebih cantik. Kalau dalam gambar pun nampak lain. So here antara MUA yang ieja pernah make up dengan mereka. 


Ieja rasa Chika antara MUA yang paling kerap. Jumpa FB Chika sebab pernah tengok dia make up usahawan Hai-O lain. Memang lain & cantik. Chika selalunya make up for Haiza, Rozita Che Wan & Dina Nadzir. If uolss suka makeup mata yang dramatic boleh contact Chika. 

For photoshoot with team

 Diamond Night 2013

 MUT 2013 (MUT ke 21)
2. Zul Bastari 
Yang ni sebab Abang Zul pernah ada salon di condo ieja. Senang nak make up, sebab berjiran je. So far rate pun tak mahal. Nak make up macam mana boleh request dari Abang Zul ni.

Diamond Night 2014

GLAM Beautiful Day, Dec 2013


Anugerah SM/SSM 2013


Ni masa mula-mula ieja buat photoshoot for business profile, back in end of 2011. Echenta bukan sahaja boleh make up, but also creative dalam hijab styling. Sehelai kain pun dia boleh lilit jadi turban or shawl. hehe






Fadh ieja kenal thru Premium Beautiful. Dah lama tengok Fadh make up & memang dah plan nak make dengan dia for next event. Biarpun first time tapi dah jatuh cinta. Part paling suka kening tu ;)




Antara MUA lain yang ieja pernah bekerja sama & memang hasil cantik, Kak Kelrina (ig: kelrina), Bobo (ig: bobocinta) & Apple from MAC. Antara MUA lain yang ieja suka tengok hasil mereka seperti Bosco (ig: republicofdiva), Tiar Zainal (ig: tiarzainal) & Nuex Rosli

Their make-up can be natural look & sometimes dramatic. Sila google or tengok their IG. Terpesona tengok hasil make up mereka ni. Kalaulah ieja pandai make up sendiri but hasil macam mereka kan best :) So kalau uolss tercari-cari MUA mana yang sesuai, boleh la survey & do contact them. Confirm tak menyesal. Zaman ieja kahwin dulu tak kenal MUA famous lagi, kenal mak andam je LOL.

Itu sahaja perkongsian dari ieja for today. Have a great day!




012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...