Friday, 14 November 2014

My Schedule As A GLAMpreneur



Last Tuesday ada hantar Premium Beautiful to client di KLCC. Lama juga tak ke sana, malas nak menghadap jem di Jalan Tun Razak tu. Biarpun during office hour. Dah terlajak ke sana, singgah lunch di Du Viet Restaurant (Vietnamese Restaurant). Dah lama nak ke sini bawa Yong (Ain Zulkarnaind) since dia terliur tengok ieja post about their food few months back. Baru sekarang dapat ke sini. hehe.

So batalkan niat diet Atkins tu. Of course terlajak makan their Durian Pancake. No 2 sedap after Mandarin Oriental Hotel. Then kami makan Vietnamese Beef Noodle & rice wrap rolls (ala-ala popiah). Nampak je sikit, tapi after makan tersandar sekejap malas bangun.





Di KLCC maybe perut berat baru lepas makan, keinginan nak shopping kurang. Beli eye shadow from MAC je. Bagus dapat kawal nafsu. hehe. Then Yong ajak pula ke Pavilion. Dah alang-alang dekat. Sampai je sini tengok yong cari apa tu. Cheat day kata dia ;) Btw kami ni memang suka makan. Now baru pandai control sikit. 



Dah masuk sini terlajak masuk ALDO. Dalam saja try tu ada pula yang berkenan. Nowadays banyak design yang macam pelik-pelik for me. Ieja lebih suka yang simple je. Fancy sangat confirm tak berapa nak pakai. Ingatkan ieja je terlajak membeli, Yong pun sama. hehe. Tapi puas hati, sebab bila pakai selesa. For me Aldo tahan lama juga. That's why suka beli Aldo. Sayangnya sale baru je habis. 


Yong prefer kasut bertutup & this is nice 

Tak tahu nak pilih yang mana & dah berkenan both. End up beli both. Takut kalau tak beli nanti balik teringat-ingat LOL. Selesa & tak tinggi sangat.



Minah ni memang over, terus pakai. hehe. Btw bukan kasut jer dia beli, tu spec sekali. 

Teringat dulu Yong tak pernah shopping baju sendiri, sebab duit gaji RM500 dia gunakan untuk bantu adik-adik. Gaji RM500? Yup tu di utara as beautician masa tu. After 3 tahun berbusiness ni, nampak jauh berbeza. Dapat upgrade financial & confident level. Tak sabar nak naik kereta baru Yong next week ;) Tunggu dia sendiri announce ye.


Last konon-konon nak survey blouse kuning for our next photoshoot. Tapi di ZARA dah tak ada. Baru last month tengok di Midvalley. Now dah tukar ke new collection. Hmmm, cepat juga their cycle. Ieja suka pakai blouse for work, one of favorite ZARA. Blouses from their latest collection pun cantik-cantik. Cumanya dah lewat tak sempat nak try. Nak kena pergi sebelum they tukar to new collection. Kadang-kadang lansung tak ada yang berkenan, but this new arrival ada 4 blouses yang teringat-ingat hehe. Ieja suka yang simple & kurang corak.












Last before balik sempat lagi Yong beli this Chocolate Mille Crepe. Dah lama cari pun. Sedap & tak muak sangat. Ni lah jadi kalau appoinment dalam shopping mall. But ieja lebih suka bekerja macam ni. Masa lebih flexible & dapat buat apa yang ieja suka. Dulu nak shopping kena pergi after work or masa lunch. Itupun rushing. Lupa, itupun kalau ada bajet lebih. Else tunggu bonus once a year. huhu. 

Now ieja nak bersiap for my business appointment. Hari ni nak deliver Set Kurus to a few clients. Thanks for buying with me :) 

For people yang nak cari side income or looking for time freedom, this business is for you. Masa flexible. Bukan setiap masa busy sebab yang manage jadual kita sendiri. If takut nak mula or tak jelas, just contact ieja. Nanti ieja share so you can have a clear picture before make any decision later. Tak ada paksaan. 

Have a great weekend!





012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...