Thursday, 29 January 2015

Self Motivation


Dalam nak berjaya, bukan mudah. Akan ada cabaran & halangan. Kadang-kadang itu  yang buat kita lemah. But ieja selalu letak impian ieja di depan. So bila ada masalah or halangan, bayangkan balik my impian. Dengan cara itu dapat balik kekuatan & lebih fokus. Bila kita baca kisah kejayaan orang lain pun, mereka akan lalui pelbagai halangan. Jadi logik sangat kalau ada halangan tu petanda kita semakin hampir dengan kejayaan :) 

Ieja always pegang kata-kata ni, 'JANGAN DI RENUNG PAHITNYA USAHA, TAPI RENUNGLAH MANISNYA KEJAYAAN'





Dalam nak berjaya, first kita perlu ubah diri kita. Kadang-kadang kita cakap husband or family tak support, kawan-kawan perli but cuba kita fikir balik siapa yang boleh keadaan itu? Kita juga kan. So be firm with your dream. Bila kita bersungguh, mereka suatu hari nanti akan nampak & beri sokongan. Kadang-kadang kita jangan harapkan pujian sahaja dari orang lain, kerana yang manis itu jarang kita dapat. Tapi yang pahit biasa kan. Jadikan itu juga sebagai penguat semangat. 




This year macam-macam yang ieja nak capai. One of it untuk bawa 2 bas partners & friends ke Bangkok. This year juga my aim nak double my income than last year. Of course bila kita ada lebih, lebih banyak juga pilihan kita ada dalam hidup. Will share later my Dream Board for 2015 :)

Semoga apa kita impikan jadi kenyataan. 2015 masa untuk kita pandang ke depan. Cukuplah kan kita menunggu saat yang sesuai. Sampai bila tak akan tiba. Start now chasing your dream NOW! Good luck!



012-497 2602

or 


shaliza_82@yahoo.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...