Thursday, 12 March 2015

New Trend: Work From Home



Today another business partner turn to full time mumpreneur. Tahniah Kak Azza Amri!! 

Memang lately dah jadi trend, Work From Home. Btw Kak Azza dah berbelas tahun kerja dengan bank. Start business ni about 1 year ago. Dah lama dia pendamkan hasrat nak berbusiness dari rumah (full time). Cuma ieja advise ambil masa untuk mahirkan diri & stabilkan income. Alhamdulillah, now dah jadi kenyataan. Bukan lama pun, Kak Azza just ambil masa setahun++.




Kak Azza with her family


Ieja perasan ramai kaum ibu ni ada impian nak bekerja dari rumah (Work from home). Of course nowadays suasana kerja tak macam 5-10 tahun lepas. Zaman sekarang ni kerja pun makin stress. Masa pun makin kurang. Thats why ramai jer nak resign but resign without proper plan bahaya pula for our ekonomi. Kalau seorang bekerja, tak berapa kukuh ekonomi family. If kita ada income, boleh bantu husband juga. Lagipun as a wife kena ada back up. Anything happen to our husband, siapa nak tanggung anak-anak. Banyak dah cerita depan mata kita sebagai iktibar. 

So lepas ni Kak Azza tak perlu risau kalau anak tak sihat nak kena ambil cuti. Bila kena stay overtime nak kena fikir about anak. hehe. Lepas ni nak ngeteh dengan Kak Azza waktu orang bekerja pun boleh. Btw, kami tinggal pun dekat je. Same area, just different condo. Jodoh kami dalam business ni :)

Selain Kak Azza, in my team ada a few lagi. Ada macam-macam background. We started as part time. Bila dah ada kemahiran, income dah stabil tak salah kan untuk resign. My mum dulu pernah cakap why berhenti kerja, nanti tak ada duit or gaji yang stabil. Ieja bukan berhenti kerja tapi tukar kerjaya. Of course kita nak improvement. If dengan business kita boleh dapat financial freedom, will you consider to resign? Bila kita ada wang yang cukup or better from salary, then we have better option. Lagipun dah banyak bukti kejayaan dalam business ni. Buat cara yang betul, confirm jadi. 

Ain Zulkarnaind or Yong. From beautician to full time entrepreneur. Masih bujang & muda ;)

Faeza Zainuddin. Also ex-banker, from Johor Bahru. Mother of 4.

Suhaili Isa. Ex-engineer. From Gombak. Mother of 2.

Syikin Salleh. Also ex-banker, from Johor Bahru. Mother of 2.

Nur Faliha, mother of 3. Yang baby tu kembar hehe. Faliha from Utara.



Last sekali, tuan punya blog. hehe. Alhamdulillah, kami enjoy dengan apa kami buat. Soon akan ada lagi new full time mempreneur or Work From Home Entrepreneur. Seronok ada masa kerja yang flexible ni. Masa muda lah nak mulakan something. Tapi tak semestinya kena resign. Some of them enjoy with their work & business. Lagi best 2 income kan. 

For those nak follow our footsteps, do contact me for more info. Tak perlu takut, bukti di depan mata. Just follow & we work closely. 

To Kak Azza, welcome to the club. Happy for you :)



012-497 2602

or 

shaliza_82@yahoo.com 

1 comment:

Kereta Sewa Kota Bharu said...

amazing betul..walaupun dah ade anak 2,3 orang tpi nmpk muda semuanya..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...